Atac în Germania, într-un tren de pasageri. Mai multe persoane au fost rănite

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai multe persoane au fost rănite într-un atac cu cuţitul într-un tren în landul Bavaria - Germania, a anunţat poliţia, transmite France Presse.

Potrivit autorităților, totul s-ar fi întâmplat în trenul Intercity Express (ICE), care circula între staţiile Regensburg şi Nurnberg. Acesta a fost oprit în oraşul Seubersdorf, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei federale, potrivit DPA, citată de Agerpres. 

Conform radioului public Bayerischer Rundfunk (BR24), mai multe persoane au fost rănite în urma atacului din tren. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat pentru BR24 că circumstanţele în care s-a produs atacul sunt neclare pentru moment. Potrivit Bild, atacatorul a fost reținut, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 27 de ani, de origine arabă. Anchetatorii exclud în acest moment un trecut terorist al acestuia.

În urma atacului, cel puțin 3 persoane au fost rănite.

Aproximativ 300 de pasageri se aflau în trenul ICE de la Regensburg la Hamburg. Din fericire, două echipe ale forțelor speciale ale poliției bavareze se îndreptau spre meciul de fotbal din Regensburg și se aflau în imediata vecinătate în momentul atacului. Un purtător de cuvânt al companiei feroviare Deutsche Bahn a declarat că linia de cale ferată Regensburg-Nurnberg a fost închisă.

 

Atac sângeros și într-un tren din Japonia

 

Un caz similar a avut loc cu câteva zile în urmă, când un bărbat de 24 de ani îmbrăcat în Joker (personajul din Batman) a atacat cu cuțitul pasagerii unui tren din Tokyo, rănind cel puțin 17 persoane, în timp ce multe persoane se duce spre centrul capitalei Japoniei. Totodată, atacatorul, care a fost arestat, a declanșat un incendiu la bord, relatează Reuters.

Poliția l-a arestat pe presupusul atacator la fața locului. Un bărbat în vârstă de 60 de ani era inconștient și în stare critică după ce a fost înjunghiat, în timp ce martorii au mai spus că atacatorul a împrăștiat lichid în tren și dat foc, potrivit presei.

Un videoclip încărcat pe Twitter și difuzat pe NHK a arătat cum mai mulți oameni fugeau dintr-un vagon unde, câteva secunde mai târziu, o mică explozie a provocat un incendiu. Un alt videoclip a arătat pasagerii grăbindu-se să iasă din ferestrele trenului și pe peronul unde trenul făcuse o oprire de urgență.

Canalul public de televiziune japonez NHK a menționat cel puțin opt răniți, dintre care unul grav, în timp ce agenția de presă Kyodo a menționat 15 răniți, scrie AFP. Întrebată de AFP, poliția a refuzat orice comentariu, iar compania de căi ferate Keio nu a fost imediat disponibilă pentru a comenta. Atacul a avut loc în jurul orei 20:00, ora locală (11:00 GMT), potrivit site-ului companiei, în timp ce secțiile de votare se închideau în țara care a organizat alegeri parlamentare duminică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel