Germania. Trei români prinși cu mobilă veche într-o dubă. Polițiștii au devenit suspicioși: Au dat peste un adevărat arsenal

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O mașină în care se aflau trei români și mobilă veche a atras atenția polițiștilor. La o verificare mai atentă, autoritățile au constata că mobilierul er doar paravan pentru alte obiecte, susceptibile a fi furate.

Afacerea cu mobila veche a unor români s-a destrămat, sâmbătă, când polițiștii de frontieră din Piding au inspectat un ansamblu rutier, format din furgonetă și remorcă, într-o parcare pe autostrada A8, în direcția Salzburg (Austria).

În mașină se aflau trei români care au declarat că transportă mobilier vechi în România. Suspicioși, polițiștii i-au cerut șoferului să deschidă autoutilitara pentru a verifica încărcătura. Atunci au observat câteva biciclete în partea din spate a spațiului de încărcare, ascunse după mai multe piese de mobilier vechi. Unul dintre români a declarat că a cumpărat bicicletele cu aproximativ 3.000 de euro dintr-o piață de vechituri, însă nu a putut prezenta nicio dovadă în acest sens. Cei trei români au fost astfel invitați de polițiști la secția din Piding / Urwies pentru alte verificări.

Românii aveau un adevărat arsenal de construcții

 

După ce au descărcat întregul conținut al furgonetei și remorcii, autoritățile au constatat că mobilierul avea de fapt numai rolul de paravan pentru  a ascunde 24 de biciclete și mai multe unelte și utilaje pentru construcții, generatoare de curent și diverse unelte, unele dintre ele încă umede de ploaie, ceea ce indica faptul că fuseseră încărcate recent în furgonetă.

Anchetatorii au comparat seriile bicicletelor cu cele din lista celor căutate, iar câteva dintre ele au corespuns cu unele recent sustrase dintr-o stație S-Bahn din München. Totodată unele dintre sculele pentru construcții ar fi fost furate în timpul mai multor spargeri comise din Bavaria, raportate polițiștilor în urmă cu câteva zile, potrivit pnp.de.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel