Germania reduce temperatura maximă la care pot fi încălzite clădirile publice

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Germania reduce începând de astăzi temperatura maximă la care pot fi încălzite clădirile publice, dar şi iluminatul public. 

Măsurile sunt menite să limiteze consumul de energie în următoarele şase luni, în condiţiile în care preţurile acestora au crescut, iar livrările de gaze naturale din Rusia sunt incerte.

Clădirile publice vor fi încălzite doar până la maximum 19 grade, pentru munca uşoară din punct de vedere fizic şi predominant sedentară. Pentru încăperile în care oamenii desfăşoară activităţi uşoare, predominant în picioare sau în mers, sau activităţi predominant sedentare de dificultate medie limita superioară este de 18 grade. Iar pentru activităţi fizice grele cel mult 12 grade.

Germania reduce temperatura maximă la care pot fi încălzite clădirile publice

 

Boilerele pentru încălzirea apei la chiuvetă vor fi oprite, cu excepţia situaţiilor în care acest lucru este prescris din motive de igienă. Iluminarea clădirilor şi a monumentelor din motive pur estetice sau reprezentative va fi stinsă.

Noul regulament nu se aplică spitalelor, căminelor pentru vârstnici sau altor instituţii sociale. În sectorul privat ordonanţa permite angajatorilor să reducă încălzirea şi să aibă posibilitatea de a urma exemplul sectorului public. Clauzele din contractele de chirie care stipulează o anumită temperatură minimă sunt suspendate.

Piscinele private, fie că sunt interioare sau exterioare, nu mai pot fi încălzite cu gaz şi electricitate. Uşile magazinelor sau alte sisteme de pătrundele în spaţiile comerciale încălzite din sectorul comerţului cu amănuntul nu mai pot sta deschise permanent, cu excepţia cazului în care este vorba despre o cale de evacuare, potrivit Rador.

Vezi și:

Germania încheie experimentul cu bilete ieftine de transport în comun. Oamenii se plâng de condițiile din trenuri

 

În Germania s-a încheiat experimentul de trei luni inițiat de autorități, care au introdus un tarif unic de 9 euro pe lună pentru toate mijloacele de transport public în comun din țară.

Una din concluziile experimentului este că până și nemții se plâng de condițiile din trenuri: superaglomerație, aer condiționat stricat și mari întârzieri, potrivit Știrile PRO TV.

Pentru a ajuta oamenii să facă față unei inflații record, Germania a oferit vara aceasta un tarif foarte redus pentru transportul public local și regional. A fost proiectul un succes? Depinde ce ai vrut de la el.

Sistemul de bilete pentru transportul public din Germania este atât de complicat, încât există chiar și un cântec despre el. În „Out of Bempflingen”, grupul șvab a capella „Chor der Mönche” (Corul călugărilor) cântă despre luptele lor traversând tărâmul nimănui dintre două dintre rețelele regionale de transport ale țării.

„Nimeni nu e la birou/Unde este un automat de bilete?/A obține un bilet de la Metzingen la Bempflingen nu este ușor”, cântă grupul german despre orașele din sud-vestul statului Baden-Württemberg, aflate la doar cinci kilometri unul de altul.

Neputând să-și dea seama ce fel de bilet trebuie să cumpere, ei renunță și pleacă pe jos până la destinație. „Este de fapt o poveste adevărată”, a spus Michael Niedhammer, unul dintre membrii trupei, pentru DW.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel