Germania. Proteste masive faţă de restricţiile antiepidemice şi vaccinare. Oamenii au ieșit în stradă în mai multe orașe

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

În numeroase oraşe din Germania au avut loc, din nou luni, proteste împotriva politicii guvernamentale anti-coronavirus, informează dpa, scrie Agerpres.

 

 

Peste 1.000 de participanţi au mărşăluit ieri seara în Lubeck şi Koln. În același timp, în Gummersbach, la aproximativ 50 de kilometri est de Koln, aproximativ 1.800 de persoane au protestat împotriva vaccinării obligatorii.

În landul Mecklenburg-Vorpommern, autoritățile au estimat, iniţial, un total de aproximativ 8.000 de manifestanţi care au ieşit să protesteze în mai multe oraşe.

De cealaltă parte, la Potsdam, poliţia a interzis o manifestație. Cu toate acestea, sute de persoane au protestat luni seara în centrul oraşului.

Au fost organizate proteste și la Berlin, în mai multe locuri. Potrivit poliţiei, nu au existat tulburări majore sau ciocniri între forțele de ordine și participanții la protest.

Proteste împotriva restricţiilor sociale şi a regulilor de vaccinare au avut loc în mod regulat în ziua de luni în ultimele câteva săptămâni, în contextul în care autorităţile şi-au înăsprit politica împotriva persoanelor nevaccinate, scrie Agerpres.

 

Proteste masive în Germania

 

De asemenea, alte câteva mii de oameni au demonstrat și sâmbătă în mai multe oraşe din Germania împotriva politicilor menite să stopeze pandemia de coronavirus, transmite dpa.  Atunci, cel mai mare protest a avut loc la Hamburg, cu o participare de circa 16.000 de persoane, potrivit poliţiei. Organizanţii se aşteptau la o prezenţă de 11.000 de oameni la protest, organizat sub sloganul "Ajunge! Jos mâinile de pe copiii noştri!".

Organizatorii au făcut apel la participanţi să poarte măşti şi să păstreze distanţa fizică, în conformitate cu normele impuse, însă mulţi nu au respectat această cerinţă, notează dpa, citată de Agerpres. Un participant a purtat Steaua lui David cu inscripţia "nevaccinat", a anunţat poliţia pe Twitter, adăugând că forţele de ordine au deschis o anchetă pentru incitare.

Proteste importante au loc în întreaga ţară, în Magdeburg, Freiburg, Ansbach, Regensburg şi Schwerin. Circa 1.600 de oameni s-au strâns în Schwerin (nord), potrivit poliţiei, la miting fiind aşteptaţi 2.000 de oameni, conform organizatorilor. Protestatarii purtau un banner pe care scria "Părinţii şi bunicii spun !!!NU!!! vaccinării anticoronavirus a copiilor!" Manifestanţii aveau cu ei tobe şi trompete.

La Magdeburg, mii de oameni au mărşăluit prin tot oraşul timp de câteva ore bune, blocând temporar liniile de tramvai şi circulaţia.

La Berlin, protestatarii au format un convoi de maşini şi biciclete. Poliţia a numărat mai bine de 100 de vehicule, 70 de biciclete şi circa 200 de persoane.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel