Germania. Protest împotriva restricţiilor, cu 50.000 de participanţi, autorizat la Dusseldorf

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Poliţia din Dusseldorf a anunţat marţi că pentru 20 septembrie a fost autorizată o manifestaţie cu 50.000 de participanţi, împotriva restricţiilor impuse în contextul epidemiei de coronavirus, transmite dpa. 

Forţele de ordine urmează să discute cu organizatorii măsurile pentru siguranţa publică, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei. Acesta nu a confirmat dacă organizaţia care a cerut autorizarea protestului este Querdenken 711, care a convocat deja o serie de proteste împotriva restricţiilor şi reglementărilor adoptate pentru limitarea răspândirii virusului.

Săptămâna trecută, autorităţile din Berlin au convenit să impună portul măştilor la adunările publice cu mai mult de 100 de persoane.

Evenimentele organizate de Querdenken în 1 şi 29 august au provocat controverse, deoarece majoritatea participanţilor nu purtau măşti şi nu păstrau distanţa unii faţă de alţii.

Protestele au fost criticate şi pentru includerea unor elemente de extremă dreaptă, inclusiv grupuri de aşa-numiţi Reichsbuerger (cetăţeni ai Reich-ului), care contestă legitimitatea statului german modern, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel