Germania: O nouă arestare în urma unui furt spectaculos de diamante

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Autorităţile germane au anunţat marţi arestarea celui de-al şaptelea suspect după un furt spectaculos de diamante comis în urmă cu doi ani şi jumătate într-un muzeu din Dresda, informează AFP.

Poliţia şi Parchetul din acest oraş din estul Germaniei au reţinut un bărbat de 22 ani, identificat cu numele de Jihad R., în marja unui proces aflat în curs de desfăşurare şi intentat altor şase suspecţi, la care tânărul asista "în calitate de spectator", au precizat cele două instituţii germane într-un comunicat comun.

Apartamentul şi automobilul tânărului, bănuit de complicitate la jaf în grup organizat, au fost percheziţionate. Jihad R. va fi prezentat miercuri în faţa unui judecător.

Ceilalţi şase arestaţi, dintre care doi erau minori în momentul comiterii faptelor, sunt judecaţi într-un proces care a început în luna ianuarie. Procesul lor se desfăşoară sub protecţia unui impresionant dispozitiv de securitate. Acuzaţii riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare.

Arestaţi în noiembrie 2020 la Berlin după mai multe luni de analize ADN şi cercetări privind imagini de pe casete video, suspecţii fac parte dintr-o bandă criminală de origine libaneză, foarte activă în Germania şi cunoscută sub numele de "Clanul Remmo".

Jaful comis la Muzeul Grunes Gewolbe din Dresda, o instituţie de prestigiu a patrimoniului saxon, a şocat opinia publică la sfârşitul anului 2019 prin gradul său de sofisticare şi prin valoarea bunurilor sustrase, estimate de experţi la peste 100 de milioane de euro.

Obiectele furate, din care niciunul nu a fost recuperat până în prezent, au de altfel o valoare istorică şi culturală inestimabilă, au precizat reprezentanţii muzeului.

Autorii jafului au furat o duzină de podoabe din secolul al XVIII-lea conţinând bijuterii şi pietre preţioase, mai multe sute de diamante, inclusiv un diamant de 49 de carate încorporat într-un epolet, potrivit Poliţiei germane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel