Germania. Noi detalii în cazul elevilor români infectați: Ar fi luat coronavirusul la biserică

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

5 elevi provenind din 3 familii diferite de români, au fost infectați cu nul coronavirus, la  școală din Spandau, Germania. Potrivit agențiilor oficiale, în mai multe raioane au fost înregistrate infecții în rândul comunităților de români, care ar putea fi legate. Se suspectează o vizită comună la un eveniment religios.

 

La școala primară Christoph Földerich din Spandau au fost cinci cazuri de infecție cu coronavirus în rândul elevilor, cu toții provenind din familii de români. Acest lucru a fost confirmat marți de Departamentul Senat pentru Educație și de MAE Român. 49 de copii și nouă profesori au intrat în carantină. 

Potrivit administrației, școala primară nu trebuie închisă complet, potrivit biroului de sănătate Spandau. Trei dintre elevii infectați aparțin aceleiași familii, ceilalți doi din alte 2 familii.

Citește și: MAE, anunț despre elevii români infectați la o școală din Germania

Gudrun Widders, ofițerul medical din Spandau, a spus că cazul primilor 2 elevi infectați s-a impus o carantină până pe 12 iunie, iar ceilalți trei frați și contacții lor vor sta în carantină până pe 18 iunie. „Infectarea nu au avut loc în școală, ci în familii", a spus Widders. „Am reacționat imediat. Dacă primim un caz de familie, mai ales un adult, toată lumea este testată. Familia cu cei trei elevi infectați numără șapte membri iar trei dintre cei 5 copii au fost testați pozitiv și doi negativ“.

Infectați la biserică?

 

„Nu știu dacă primele doua cazuri la Școala Gimnaziala Christoph Földerich sunt legate de celelalte trei, dar este foarte posibil ca cele trei familii sa fie in contact", a spus Widders. „S-ar putea ca românii să aibă contact într-o comunitate religioasă și infecția s-a răspândit. Aceasta este ideea noastră în acest moment, dar nu o putem dovedi. S-ar putea să fie și că au întâlnit pe cineva infectat”, a concluzionat Gudrun Widders, ofițerul medical din Spandau, citat de DerTagesSpeigel.de.

Preotul Clement Lodroman de la Biserica Ortodoxă Română din Heerstrasse, de care ar aparține cele 3 familii de români a fost surprins de vestea focarului izbucnit marți după-amiază. "Nu am avut încă un caz corona în comunitate", spune el. "Facem serviciile religioase cu mai puține persoane decât este permis și respectăm toate reglementările privind igiena și distanța", a declarat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel