Germania amână plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Guvernul german amână decizia privind o plafonare a prețurilor la gaze și electricitate, care fusese planificată pentru vineri, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului.

Germania face un pas înapoi în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Din cauza complexității proiectului și a consultărilor necesare cu Uniunea Europeană, probabil că nu va fi posibilă trimiterea chestiunii la cabinet în această săptămână, a declarat purtătorul de cuvânt în cadrul unei conferințe de presă obișnuite de luni.

Cu toate acestea, obiectivul este ca întregul proiect să fie aprobat de camera superioară a parlamentului Bundesrat (n.r. a doua Cameră a Parlamentului Federal German) la începutul lunii decembrie, a mai spus purtătorul de cuvânt, citat de Reuters

Autoritățile din Germania întocmesc planuri de urgență pentru a face față unei pene de curent

 

Autoritățile germane își intensifică pregătirile pentru livrări de numerar în cazul unei pene de curent pentru a menține economia în funcțiune, au declarat patru persoane implicate, în timp ce națiunea se pregătește pentru astfel de evenimente generate de războiul din Ucraina, scrie Reuters.

Planurile includ ca Bundesbank, banca centrală a Germaniei, să acumuleze lichidități suplimentare pentru a face față unei creșteri bruște a cererii, și să limiteze retragerile, a declarat o sursă.

Vezi și: Germania menține obligativitatea purtării măștii în trenurile și autobuzele de lungă distanță: „S-a demonstrat că protejează împotriva infecţiilor”

Oficialii și băncile analizează, de asemenea, distribuția, discutând, de exemplu, despre accesul prioritar la combustibil pentru transportatorii de numerar, au declarat alte persoane, comentând pregătirile care s-au accelerat în ultimele săptămâni după ce Rusia a blocat livrările de gaze.

Discuțiile implică banca centrală, autoritatea de reglementare a pieței financiare, BaFin, și mai multe asociații ale industriei financiare, au spus sursele citate, dintre care unele au vorbit sub rezerva anonimatului despre planuri care sunt private și în schimbare.

Deși autoritățile germane au minimizat în mod public probabilitatea unei pene de curent, discuțiile arată atât cât de serios iau această amenințare și cât de mult se străduiesc să se pregătească pentru potențiale pene de curent cauzate de creșterea costurilor energiei sau chiar de sabotaje.

De asemenea, sunt subliniate ramificațiile tot mai largi ale războiului din Ucraina pentru Germania, care s-a bazat timp de decenii pe energia rusească la prețuri accesibile și care acum se confruntă cu o inflație de două cifre și cu amenințarea unor perturbări cauzate de penuria de combustibil și energie.

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel