„Gânduri despre mama”. Asociaţia Germano-Română LITERA, start la concurs literar de poezie și proză: „Vrem să valorificăm potențialul creativ al copiilor de pretutindeni”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Asociația LITERA Bruchsal din Germania organizează Festivalul – Concurs literar de poezie și proză. Prima ediție are ca temă „Gânduri despre mama”.

Festivalul va avea loc cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii cu tema: „Gânduri despre Mama” și este organizat de Asociaţia Germano-Română LITERA Bruchsal din Germania.

Potrivit Asociației, scopul acestui concurs este de a valorifica potențialul creativ al copiilor și tinerilor de pretutindeni prin promovarea exprimării dragostei, afecțiunii și recunoștinței pentru mama, în limba română.

La concurs pot participa copiii și tinerii români de pretutindeni la următoarele categorii de vârstă: 6-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani.

Fiecare poate participa în concurs cu cel mult două lucrări (poezie sau/și proză) în limba română pentru fiecare secțiune cu titluri la alegere, inspirate din numele motto al Concursului „Gânduri despre mama”.

Lucrările copiilor vor fi scrise cu acuratețe și citeț, vor fi scanate/JPG (poză) și expediate împreună cu formularul de participare pe adresa: [email protected].

2. -imagine fara descriere- (ganduri-despre-mama--asociatia-germano-romana-litera-start-la-concurs-literar-de-poezie-si-proza-vrem-sa-valorificam-potentialul-creativ-al-copiilor-de-pretutindeni-2.jpg)

 

Etapele concursului

 

Asociația LITERA Bruchsal precizează faptul că acest concurs se va desfăşura în trei etape.

Prima etapă va avea loc în perioada 1 februarie – 25 februarie atunci când copiii vor expedia și își vor înscrie lucrările în concurs. În cea de-a doua etapă, 26 februarie – 1 martie, vor fi evaluate lucrările de către comisia de jurizare. În ultima etapă, 3 martie - 10 martie, are loc festivitatea de premiere a câștigătorilor.

Comisia de jurizare va evalua lucrările conform unor criteri de apreciere. Impactul mesajului transmis, autenticitate și originalitate creației, potenţialul creativ, muzicalitatea verbală, expresivitatea reuşită în construcţia de fraze, respectarea normelor ortografice, ortoepice și de punctuație în vigoare. Astfel, pentru fiecare criteriu comisia de jurizare va acorda puncte de la 0 (minim) la 20 (maxim).

Comisia de jurizare instituită de către Asociaţia Germano-Română LITERA Bruchsal, Germania, va stabili câștigătorii concursului pentru fiecare categorie de vârstă, la fiecare secțiune.

 

Câștigătorii vor fi anunțați în maximum trei de zile de la încheierea concursului

 

Câștigătorii vor fi anunțați pe adresele de email indicate în formularul de participare, pe paginile de Facebook a Asociaţiei Germano-Română LITERA Bruchsal, cu etichetarea participantului/tutorelui în maximum trei de zile de la încheierea concursului.

„Dragi părinți și profesori, vă adresăm rugămintea să nu interveniţi în realizarea lucrărilor, ci să lăsaţi copiii să-şi exprime liber talentul şi creativitatea. Este un prilej de a spune tuturor cât de mult ne iubim mamele!”, conchid reprezentanții Asociaţiei Germano-Română LITERA Bruchsal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel