Gabriela Firea, nou atac, la ieșirea de la audieri

Narcis Popa |
Data publicării:

Gabriela Firea a lansat noi atacuri la adresa lui Carmen Dan și a lui Liviu Dragnea după ce a ieșit de la audierile de la Parchetul General, acolo unde a răspuns întrebărilor procurorilor referitoare la intervenția din 10 august, din Piața Victoriei. 

''S-a încheiat audierea. Am fost citată în calitate de martor. Am răspuns tuturor întrebărilor domnului procuror. Am adus și înscrisuri. A fost vorba despre elemente care sunt în responsabilitatea Capitalei.

Cu siguranță, în urma acestei anchete se va stabili dacă intervenția jandarmilor a fost justificată. În centrul de comandă nu s-a aflat domnul viceprimar, el s-a aflat în camera pusă la dispoziție de SGG, precum și doamna prefect. Eu am avut acele informări de la domnul viceprimar cu privire la acțiuni strict administrative.

''S-a încercat ca prefectul să fie țap ispășitor''

Cred că s-a încercat ca prefectul să fie țap ispășitor. Dar ancheta va dovedi că nu are nicio vinovăție. Nu avea cum să aibă acces doamna prefect la servicii. Nici măcar nu avea acces la astfel de informații. Doamna era prefect din data de 5 iulie.

Am înțeles că doamna ministru era în concediu în perioada pregătirii mitingului, dar în acea zi a întrerupt. Având în vedere că am obținut un singur vot, al meu, pentru retragerea sprijinului doamnei Carmen Dan, nu vreau să mai fac niciun comentariu. Faptele vor dovedi. Eu nu pot să îi dau sfaturi ministrului de interne. Trebuie să așteptăm rezultatul anchetei. Poartă întreaga responsabilitate pentru întreaga activitate a tuturor instituțiilor interne.

''Sunt printre cei care au luciditate în PSD''

Nu sunt în tabăra celor care critică PSD-ul, sunt printre cei care au luciditate în partid. Dacă a fi profesionist, onest și lucid înseamnă a te da cu adversarii, e și acesta un lucru.

Nu vreau să par că am dispute politice cu nimeni. Anumite declarații dați-mi voie a le face într-un alt context tocmai pentru a nu fi suspectă de faptul că mă folosesc de o anchetă pentru un context politic. Nu vreau să cad într-o astfel de capcană.'' , a declarat Primarul Capitalei după audierea la Parchetul General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel