Gabriel Liiceanu: PSD este o MAFIE camuflată în PARTID a cărei singură „ideologie” este lăcomia

StiriDiaspora Team / 2 iul 2018, 08:44 Salveaza PDF Comentarii

 Gabriel Liiceanu îl caracterizează pe Liviu Dragnea ca fiind un "personaj subaltern carent în vorbire, care confundă potlogăria cu afacerea și vătăfia de județ cu cariera de om de stat."

Într-un articol publicat în "Revista 22", Gabriel Liiceanu arată că adevărata problemă nu este Dragnea, ci PSD, "o mafie transformată în partid".

Până la urmă problema nu e atât Dragnea, cât PSD-ul în sine. (...) Și dacă îl trăznește fulgerul mâine, nimic nu se va schimba în bine". Ideea că răul se află în structură, și nu în accidentul persoanei. (...) Sintagma „ciuma roșie” trimite în primă instanță la ideologia comunistă.  Lucru, desigur, incorect. PSD nu este un partid comunist, nici un partid socialist și, cu atât mai puțin, un partid social-democrat.  PSD este o mafie camuflată în partid a cărei singură „ideologie” este lăcomia și a cărei pragmatică e furtul." spune Liiceanu. 

"Noutatea cu care a venit Dragnea în istoria PSD ține de tehnicile puse la punct pentru a fi evitată încătușarea fiarei lăcomiei în reguli, legi și justiție. Spre deosebire de predecesorii săi, Dragnea s-a văzut pus în situația de a evolua pe un teren pe care ei nu-l cunoscuseră: DNA-ul și judecătorii au aruncat abia în anii din urmă lasoul spre gâtul fiarei lăcomiei. Ea apucase să devoreze cam toată bogăția țării.

PSD-ul condus de actualul său șef este această fiară a lăcomiei care, după ce a prăduit România, se luptă cu colții și ghiarele pentru a nu fi prinsă în lanțurile justiției. Sau, odată înlănțuită, pentru a scăpa din ele. Iar în această luptă finală, ea e pornită să sfâșie tot ce-i iese în cale. Asta înseamnă „până la capăt” în mentalitatea lui Dragnea-și-ai-lui" scrie Gabriel Liiceanu.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy