Franța sprijină familiile afectate de creșterile de prețuri. Parlamentul a aprobat ajutoare de 20 de miliarde de euro

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Parlamentarii francezi au aprobat recent un pachet de măsuri în valoare de 20 de miliarde de euro pentru a ajuta familiile aflate în dificultate. Asta după ce prețurile energiei și alimentelor au atins niveluri record. Proiectul de lege include, de asemenea, creșterea pensiilor și a unor plăți de asistență socială. În Franța, inflația anuală este estimată la 6,5%.

Proiectul de lege a trecut de Adunarea Națională cu 395 de voturi pentru și 112 împotrivă, după o dezbatere aprinsă. El a fost o promisiune cheie a președintelui francez Emmanuel Macron, reales pentru un al doilea mandat în aprilie și care acum nu mai are majoritatea în Parlament. Și este considerat un test important pentru capacitatea noului cabinet de a guverna, dar și a opoziției de a interveni în procesul de legiferare.

„Cred că putem saluta împreună aprobarea acestui proiect de lege, care va permite un sprijin direct pentru puterea de cumpărare a poporului francez, în special pentru cei mai vulnerabili. A fost aprobat de Parlament într-un timp record și după un acord în comisia mixtă a celor două Camere, întrucât trăim una dintre cele mai grave crize energetice, care reprezintă aproximativ 60% din inflația actuală și pe care o simt concetățenii noștri în fiecare zi”, a declarat Agnes Pannier-Runacher, ministrul francez al Tranziției Energetice, potrivit Euronews.

Textul a fost susținut de membri ai alianței lui Emmanuel Macron, de partidul conservator, Republicanii și de formațiunea de extrema dreaptă, Reunirea Națională. Subvenția actuală la combustibili, de 18 cenți pe litru, finanțată de stat, va fi majorată la 30 de cenți în septembrie și octombrie. Iar companiile private sunt încurajate să ofere angajaților un bonus anual netaxat de până la 6.000 de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel