Franța. PROTESTATARII au reușit: Legea "securităţii globale" va fi rescrisă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Partidele majorităţii guvernamentale din Franţa vor rescrie şi supune în parlament o nouă versiune a unui articol controversat dintr-o lege privind securitatea, care reglementează strict difuzarea de imagini cu poliţişti aflaţi în timpul intervenţiilor, obiectul unor puternice contestări în ultimele zile din partea mass-media şi a apărătorilor drepturilor omului, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Majoritatea va propune 'o nouă formulare completă' a articolului 24 pentru că 'ştim că persistă încă îndoieli', a declarat liderul grupului parlamentar al LREM, Christophe Castaner, fost ministru de interne, într-o conferinţă de presă la Adunarea Naţională.

El a afirmat că vrea să 'stingă aceste îndoieli' şi să evite ca 'neînţelegerea' să se intensifice.

Opozanţii faţă de articolul 24 denunţă îngrădiri ale dreptului la informare şi cer retragerea sa în totalitate.

Peste 130.000 de persoane au manifestat sâmbătă contra legii 'securităţii globale', ce prevede de asemenea o utilizare sporită a dronelor de supraveghere şi camerelor de supraveghere, precum şi împotriva violenţelor poliţiei.

'Acesta nu este nici o retragere, nici o suspendare, ci o rescriere totală a textului', a explicat Christophe Castaner, vorbind despre 'o propunere pe care o vom face guvernului'.

Încă de luni seară, 'ne vom întâlni cu prim-ministrul şi membri ai guvernului', a adăugat el, pentru a discuta 'despre vehiculul legislativ şi calendar'.

Anunţurile au intervenit după o reuniune în jurul preşedintelui Emmanuel Macron la Palatul Elysée, la care au luat parte premierul Jean Castex, mai mulţi miniştri şi liderii grupurilor parlamentare ale majorităţii, pe temele poliţiei şi securităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel