Franța. Opt români, spaima fermierilor, arestați. Au furat bunuri de sute de mii de euro 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Franta opt romani  membrii unei grupari criminale arestati
Franta opt romani membrii unei grupari criminale arestati

Opt suspecți, bărbați de origine română, au arestați, fiind acuzați de patruzeci de furturi de dispozitive GPS și instrumente agricole din Grand Est, indică L'Est Républicain. Prejudiciul cauzat de hoți este evaluat la 400.000 de euro.

Cele opt persoane, arestate joi, au fost puse sub acuzare, sâmbătă, pentru asociere criminală și furturi prin spargere, intrare prin efracție în depozite de materiale. Toți au fost arestați preventiv.

Suspecții, de naționalitate română, acționau cel mai adesea noaptea, cunoscând perfect zona și toate detaliile puse la punct. Bunurile erau furate în scopul revânzării în țările din Europa de Est, potrivit procurorului. La percheziții, forțele de ordine au descoperit dispozitive GPS, instrumente, unelte și produse fitosanitare. Investigațiile au fost efectuate de Oficiul Central pentru combaterea delincvenței și secția de cercetare a jandarmeriei Reims, cu sprijinul Grupului de observare și supraveghere și al filialei GIGN din Reims.

GPS-ul agricol este o investiție costisitoare și destul de ușor de furat. Sunt instrumente care au devenit esențiale pentru fermieri. Acestea le permit să semene cu o precizie de zece centimetri sau să optimizeze utilizarea produselor fitosanitare. De câțiva ani, există o platformă - Agri Alert 55 - pe care victimele pot raporta furtul și pot alerta poliția și colegii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel