Franța. Înghețul a compromis recolta de struguri, caise și mere. Fermierii cer ajutor de la stat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Franta inghetul a compromis recolta de struguri caise si mere
Franta inghetul a compromis recolta de struguri caise si mere

O parte semnificativă din recolta de vinificație din Franța au fost distruse de înghețurile din ultimele zile. Fermierii francezi numără daunele cauzate de înghețul fără precedent, care a distrus o parte semnificativă a recoltei.

Autoritățile promit asistență financiară fermierilor după ce înghețurile au lovit 10 din cele 13 regiuni ale țării. Fermierii se tem că frigul fără precedent care a venit în grădinile lor săptămâna aceasta a distrus o parte semnificativă a recoltei de fructe și struguri: unii vinificatori au pierdut până la 90% din recolta viitoare. Poate deveni cel mai afectat an din ultimii 40 de ani.

Noaptea, temperatura aerului a scăzut la -8 grade, frigul a devenit deosebit de dezastruos, deoarece a venit imediat după un val de aer cald. Viticultorii au încercat să păstreze plantele aprinzând lumânări în vie. Din această cauză, smogul a fost observat în unele părți ale Franței, scrie france24.com. Eșecul culturilor îi așteaptă nu numai pe vinificatori, ci și pe fermierii care cultivă mere, caise, rădăcini și unele cereale. Prin urmare, pentru a ajuta fermierii, guvernul a anunțat înființarea regimului dezastrelor agricole. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel