Franța. Fost colaborator al lui Macron, condamnat la închisoare

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Franța. Fost colaborator al lui Macron, condamnat la închisoare
Franța. Fost colaborator al lui Macron, condamnat la închisoare

Un fost bodyguard al preşedintelui francez Emmanuel Macron, a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de atacarea unor protestatari în timpul protestelor anticapitalism din 2018, dar şi de alte infracţiuni, relatează dpa şi AFP, potrivit Agerpres.

Alexandre Benalla, este un fost bodyguard al preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a fost recent condamnat la trei ani de închisoare. Acesta  a fost găsit vinovat de atacarea unor protestatari în timpul protestelor anticapitalism din 2018, dar şi de alte infracţiuni. Cu toate acestea, doi ani din această sentinţă de trei ani urmează să fie cu suspendare, potrivit verdictului tribunalului din Paris ogerit vineri, 5 noiembrie.

Situația în care s-a aflat fostul colaborator apropiat al lui Emmanuel Macron au atras atenția și au pus multă presiune asupra guvernului francez. Acesta a fost forţat să demisioneze din funcția sa, la scurt timp după apariţia în presă a unor relatări privind comportamentul său agresiv împotriva demonstranţilor aflați în stradă pe data de 1 mai 2018.

Potrivit înregistrărilor, Alexandre Benalla nu era în exerciţiul funcţiunii în acea zi, dar a apărut la proteste purtând o cască de poliţie.

 

Fostul colaborator al lui Macron nu și-a recunoscut niciodată vinovăția

 

În aceste condiții și în urma unor înregistrări cu activitatea acestuia la protest, el a fost găsit vinovat că a folosit în mod deliberat violenţa împotriva a patru persoane. De asemenea, acesta s-a implicat în arestarea lor fără a fi autorizat să facă acest lucru.

Totodată, tribunalul a ajuns la concluzia că Benalla a folosit ilegal paşaportul diplomatic după ce a fost concediat din postul său. De asemenea, un alt capăt de acuzare vizează o situație din aprilie 2017, când acesta avea asupra sa, în mod ilegal, o armă.

Sentinţa judecătorilor a avut la bază gravitatea infracţiunilor, precum şi faptul că Alexandre Benalla a refuzat în mod constant să-şi recunoască vinovăția cu privire la faptele sale. Potrivit judecătorilor, acest lucru reflectă indiferenţă acestuia faţă de lege, relatează dpa.

Doi ani din sentința sunt cu suspendare, astfel că acesta are de executat un singur an. El va petrece partea de un an a sentinţei sale care nu este suspendată la domiciliu. El urmează să poarte o brăţară la gleznă. De asemenea, Benalla are o interdicţie de cinci ani de a ocupa o funcţie publică şi zece ani de interdicţie de a deține armă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel