Franța: din ianuarie, creditele ipotecare acordate de bănci nu mai pot depăși 25 de ani

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

De la 1 ianuarie, în Franța, persoanele fizice nu vor mai avea dreptul de a se împrumuta pe o perioadă mai mare de 25 de ani pentru achiziționarea de bunuri imobiliare. De altfel, această recomandare emisă în 2019 de Înaltul Consiliu pentru Stabilitate Financiară (HCSF) a fost deja aplicată de instituțiile bancare.

Această instrucțiune devine obligatorie și va fi introdusă în Jurnalul Oficial la începutul anului 2022. Durata medie a creditelor ipotecare a trecut de la 18 ani în 2015 la 20,1 ani la începutul lui 2019, când este vorba de sectorul imobiliar rezidențial. Exista însă și câteva excepții: intrarea în folosință a proprietății întârziată în raport cu acordarea creditului, cu o durată maximă de 27 de ani și locuințe noi în construcție sau achiziționarea unui imobil vechi reprezentând 25% din costul total al operațiunii.

HCSF reamintește că datoria populației a crescut de la 53,4% din venitul brut disponibil la 100,9% între primul trimestru al anului 2001 și primul trimestru al anului 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel