Franţa: Alertă cu bombă într-un cimitir unde urma să ajungă Macron

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
jandarmi_franta
jandarmi_franta

Un individ a fost reţinut sâmbătă după ce a lansat, cu o zi înainte, o alertă cu bombă în cimitirul din Jarnac, în sud-vestul Franţei, unde preşedintele Emmanuel Macron urma să participe la o ceremonia pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la moartea predecesorului său François Mitterrand, a făcut cunoscut duminică o sursă din cadrul jandarmeriei, citată de AFP.

Plasat câteva ore în arest la sfârşitul săptămânii, bărbatul, în vârstă de 57 de ani, şi-a recunoscut faptele, explicând că a dorit să "se distreze", potrivit sursei.

Vineri dimineaţă, el a telefonat la primăria din Jarnac, afirmând că mai multe bombe au fost plasate în cimitir, unde şeful statului urma să se reculeagă la mormântul fostului preşedinte socialist, dispărut în 1996.

Ameninţarea a fost luată în serios şi echipele speciale prezente în comună au inspectat cimitirul cu mare atenţie. Fără să găsească ceva suspect.

 

Suspectul a fost interpelat sâmbătă la fiica sa



La rândul lor, jandarmii au demarat investigaţiile pentru a-l identifica şi localiza pe autorul alarmei false, necunoscut de justiţie. În ziua comemorării, el se afla în departament, dar anchetatorii nu au reuşit să îl găsească.

În cele din urmă, a fost interpelat sâmbătă la fiica sa, în Charente, departament în sud-vestul Franţei. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel