Franța și Germania își retrag CANDIDAȚII și o susțin pe Kovesi (surse)

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Ultimele informații arată că Germania va fi prima care își va retrage candidatul pentru șefia Parchetului European. 

Din câte se pare, gestul ar putea fi urmat și de Franța, care într-un gest similar de solidaritatate, ar urma să-și retragă candidatul și să o susțină pe Laura Codruța Kovesi.

Decizia ar fi fost luată ca un răspuns al marilor puteri UE, după presiunile care se fac de la București pentru blocarea Laurei Codruța Kovesi în cea mai înaltă funcție a Parchetului European. 

Reamintim că în acest moment contracandidații Laurei Kovesi sunt François Bohnert, actualul procuror general din Reims și germanul Andrés Ritter. Germania și Franța, care au decorat-o ca și cavaler al legiunii de onoare în 2016 pe Laura Kovesi, sunt chiar gata să o susțină. Presa din Franța chiar a titrat că fosta șefă DNA este predestinată pentru această funcție. 

"Asta este bomba serii. Se pare că într-adevăr, gestul Germaniei va fi urmat de cel al al Franței. Laura Codruța Kovesi ar urma să fie susținută pentru funcția de șef al Parchetului European. Sunt informații de ultimă oră. Vom vedea zilele următoare dacă aceste informații se confirmă, " a spus Rareș Bogdan la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel