Fotbal. Liga I și-a suspendat activitatea pe fondul epidemiei de coronavirus

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Echipele din Liga I și-au suspendat activitatea pe fondul epidemiei de coronavirus și așteaptă deciziile LPF/FRF și UEFA pentru a relua antrenamentele.

Cele 14 echipe de fotbal din Liga I şi-au suspendat în totalitate activitatea şi aşteaptă deciziile Ligii Profesioniste de Fotbal, Federaţiei Române de Fotbal şi UEFA pentru a reveni la antrenamente în cazul reluării competiţiei.

Federaţia Română de Fotbal a hotărât la 12 martie suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice pe teritoriul României până la 31 martie având în vedere deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind pericolul epidemic pe care-l reprezintă virusul COVID-19. În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional hotărârea FRF poate suporta modificări.

Jucătorii campioanei en titre a României, CFR Cluj, sunt acasă, alături de familii, directorul sportiv Bogdan Mara declarând, pentru AGERPRES, că decizia de suspendare a antrenamentelor a fost luată pe perioadă nedeterminată.

"Acum suntem în pauză, antrenamentele noastre centralizate sunt suspendate. Deocamdată nu ştim până când, vom vedea, până la noi ordine, pentru că situaţia se schimbă. Niciun jucător străin de la noi nu este plecat, toată lumea este acasă, la Cluj, cu familiile şi toţi sunt bine. În momentul în care LPF şi UEFA ne vor anunţa şi vom şti mai multe lucruri, atunci vom face şi noi un program, vom şti în cunoştinţă de cauză când să programăm revenirea la antrenamente. Însă acum totul este în aer, aşteptăm toţi acele decizii, până atunci fiecare este acasă la el", a afirmat Mara.

 

Fotbaliștii au primit au set de recomandări

 

Şi formaţia FCSB are programul de antrenamente suspendat, conducerea tehnică a echipei aşteptând deciziile UEFA şi FRF în ceea ce priveşte soarta campionatului intern. Ultimul antrenament pe care jucătorii pregătiţi de Bogdan Vintilă l-au efectuat a avut loc, sâmbătă, la baza sportivă de la Berceni.

Clubul Universitatea Craiova a anunţat că a decis să-şi suspende activitatea până pe 21 aprilie, dată la care intenţionează să efectueze un cantonament pentru a pregăti finalul de play-off sau noul sezon competiţional, în funcţie de deciziile ce se vor lua la nivel de organizator de competiţie. În funcţie de evoluţia situaţiei pandemiei de COVID-19, data programată pentru reunirea echipei conduse de Corneliu Papură poate suferi modificări în sensul devansării sau amânării acesteia.

Jucătorii echipei Astra Giurgiu au primit din partea conducerii clubului un set de recomandări privind combaterea răspândirii coronavirusului, printre care reguli de igienă, dar şi interdicţia de a intra în contact cu persoane care prezintă simptome. De asemenea, aceştia au fost sfătuiţi să rămână cât mai mult timp posibil în casă. Fotbaliştii antrenaţi de Bogdan Andone au liber până miercuri şi, în funcţie de deciziile luate de UEFA, astăzi li se va comunica dacă perioada în care nu vor face antrenamente se prelungeşte sau nu.

 

Suspendarea antrenamentelor ar putea fi prelungită

 

Preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Mărginean, a declarat pentru AGERPRES că antrenamentele au fost sistate până vineri, însă crede că sunt şanse mari ca perioada de pauză să fie prelungită.

"Noi suntem în legătură permanentă cu Liga Profesionistă de Fotbal, la fel ca toţi ceilalţi preşedinţi din Liga I. Aşteptăm toţi conferinţa UEFA să vedem ce facem mai departe. Jucătorii noştri sunt acasă în momentul ăsta, antrenamentele au fost suspendate de joia trecută până vineri şi noi, conducerea, am fost de acord cu decizia antrenorului. Dar sunt destul de puţine şanse ca băieţii să revină vineri la antrenamente în contextul ăsta. Cine poate să îşi asume responsabilitatea dacă eu îi aduc la antrenament şi unul dintre ei face ceva? Noi le-am dat program şi fiecare lucrează fizic acasă", a menţionat Mărginean.

Tehnicianul formaţiei FC Botoşani, Marius Croitoru, a suspendat activitatea la 12 martie, iar luni era programată reluarea pregătirii centralizate. Antrenamentul nu a mai avut însă loc, conducerea tehnică a grupării din Botoşani urmând să stabilească programul echipei după un anunţ oficial din partea LPF, FRF şi UEFA privind data reluării competiţiei.

Ultimul antrenament efectuat de echipa lui Gheorghe Hagi, FC Viitorul, a fost miercuri seara, fotbaliştii având liber până astăzi inclusiv. Jucătorilor li s-a recomandat să stea cât mai mult timp în locuinţe şi să anunţe conducerea la apariţia vreunei probleme de sănătate. Astăzi, conducerea clubului urmează să stabilească programul pentru următoarea perioadă, în funcţie şi de deciziile LPF, FRF şi UEFA.

 

Jucătoriilor li se recomandă să stea în casă

 

Noul antrenor al formaţiei FC Dinamo, Adrian Mihalcea, a apucat să facă un singur antrenament cu elevii săi, joi, după instalarea sa oficială jucătorii fiind liberi. Aceştia urmează să fie înştiinţaţi telefonic de conducerea clubului în ceea ce priveşte programul pentru perioada următoare.

Fotbaliştii echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe au liber până miercuri, ei primind recomandări din partea conducerii de a sta cât mai mult timp în casă. Gruparea a iniţiat şi o campanie pe pagina oficială de Facebook prin intermediul căreia fotbaliştii îi îndeamnă pe oameni să urmeze recomandările autorităţilor în contextul pandemiei de coronavirus. Programul echipei va fi stabilit după anunţul LPF şi FRF în ceea ce priveşte soarta actualului sezon competiţional.

Fotbaliştii echipei CSM Poli Iaşi sunt în pauză în ceea ce priveşte antrenamentele până la 22 martie, conducerea grupării moldovene recomandându-le jucătorilor să nu iasă din case. "Conducerea administrativă şi tehnică a CSM Politehnica Iaşi, împreună cu staff-ul medical au stabilit să prelungească perioada de suspendare a antrenamentelor până la finalul săptămânii viitoare, duminică, 22 martie, inclusiv. Jucătorilor li s-a recomandat să nu iasă din casă, să aibă o igienă corespunzătoare şi să anunţe dacă apar oricare dintre următoarele simptome: stări febrile, tuse, frisoane sau dureri musculare", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupării din Iaşi.

Antrenorul echipei Academica Clinceni, Ilie Poenaru, le-a dat liber jucătorilor săi până miercuri şi, în funcţie de decizia care va fi luată de UEFA, li se va comunica telefonic data de reîncepere a antrenamentelor sau prelungirea pauzei.

 

Măsurile impuse sunt pentru combaterea răspândirii virusului

 

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES, clubul FC Hermannstadt a anunţat întreruperea antrenamentelor echipei până la reluarea Ligii I. "Pentru conducerea şi staff-ul FCH, sănătatea este cel mai important element care poate sta la bazele unei societăţi moderne. În această idee, am transmis fotbaliştilor legitimaţi următoarele recomandări: să nu părăsească oraşul Sibiu; să nu meargă în nicio sală de sport/fitness; să nu meargă la mall-uri, săli de cinema, restaurante sau alte spaţii aglomerate; să stea în casă cât mai mult timp; să fie pregătiţi oricând pentru reluarea antrenamentelor. Menţionăm că antrenamentele se vor relua în funcţie de precizările venite din partea forurilor statutare privind evoluţia situaţiei virusului COVID-19 la nivel naţional şi internaţional. FC Hermannstadt va reveni mai puternică din această situaţie. Multă sănătate tuturor!", se arată în comunicatul citat.

Formaţia FC Voluntari a anunţat la rândul ei că suspendă activitatea până la 18 martie. "Antrenamentele echipei FC Voluntari au fost suspendate până miercuri, 18 martie. În funcţie de evoluţia evenimentelor şi recomandările specialiştilor în domeniul sănătăţii, se vor lua măsuri în consecinţă", informează clubul ilfovean pe contul oficial de Facebook.

Chindia Târgovişte are antrenamentele suspendate până astăzi, inclusiv, jucătorii primind indicaţii de a respecta măsurile impuse de autorităţi pentru combaterea răspândirii coronavirusului. "Activitatea echipei de seniori a AFC Chindia Târgovişte este suspendată până marţi, 17 martie, cu recomandarea fermă de a fi respectate măsurile de prevenţie impuse de autorităţile Statului. La Centrul de Copii şi Juniori activitatea a fost suspendată de luni, 9 martie, iar măsura se va menţine cel puţin până pe 17 martie", a notat clubul din Târgovişte pe site-ul său oficial, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel