Fostul președinte CJ Brașov, Aristotel Căncescu, condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost condamnat, marți, la 7 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Căncescu, în vârstă de 70 de ani, a fost preluat de polițiștii din Râșnov și urmează să fie dus la Penitenciarul Codlea. 

Decizia Curții de Apel Brașov de condamnare a lui Aristotel Căncescu la 7 ani și 10 luni de închisoare este definitivă.

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Căncescu a fost preluat și urmează a fi dus în Penitenciarul Codlea, unde va executa pedeapsa.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorii au spus la acel moment că dosarul are ca obiect infracţiuni de corupţie din perioada 2010 – 2013 ale lui Aristotel Căncescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, totodată preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, dar şi de către persoane din anturajul acestuia, consilieri judeţeni şi primari.

Astfel, potrivit DNA, Aristotel Căncescu a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 220.000 lei şi 15.000 lei pentru a-i pune pe aceştia pe lista de candidaţi pentru un post de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Braşov. Suma totală de bani primită de fostul preşedinte al CJ Braşov a fost de 485.000 lei. Toate sumele de bani au fost predate personal, spun procurorii, sau printr-un intermediar la casieria partidului de către şapte persoane, fără ca aceştia să primească documente justificative.

Banii au fost folosiţi în campania electorală din anul 2012.

Ulterior, toţi cei şapte au fost aleşi consilieri judeţeni în cadrul Consiliului Judeţean Braşov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel