Fostul premier al Greciei, Alex Tsipras: „La noi și în România vedem scene de lumea a treia în spitale!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Fostul premier al Greciei, Alex Tsipras: „La noi și în România vedem scene de lumea a treia în spitale!”
Fostul premier al Greciei, Alex Tsipras: „La noi și în România vedem scene de lumea a treia în spitale!”

Fostul prim-ministru al Greciei, Alexis Tsipras, a vorbit despre imaginile din spitalele din România și Grecia, menționând că sunt scene de "lume a treia". 

 

„În toată Europa este o povară pentru spitale, dar doar la noi și, eventual, în țările est-europene, precum România, trăim scene din lumea a treia în spitale. Numai în țara noastră avem aproximativ 150 de pacienți intubați în afara secțiilor de terapie intensivă. Nicăieri altundeva nu se mai întâmplă”, a spus președintele Alianței Progresiste SYRIZA, Alexis Tsipras.

„Vedem încă o dată scene tragice în Sistemul Național de Sănătate, trăim însă într-o situație fără precedent în care majoritatea gospodăriilor și firmelor se confruntă cu sindromul săptămânii 3. În săptămâna a 3-a a lunii se epuizează banii, în timp ce luna și obligațiile curg. Și pentru acest dublu test, guvernul Mitsotakis are o responsabilitate exclusivă și foarte grea”, a mai spusTsipras.

 

Grecia, campioană în ultimele luni la decese

 

Pe tema pandemiei, Tsipras a subliniat: „Există coronavirus în toată Europa, dar țara noastră este campioană în ultimele luni la decese. Și în toată Europa avem o criză energetică, dar mica Grecia este campioană la prețurile en-gros la electricitate. Și doar Grecia menține salariul la niveluri mai mici în 2021 decât acum un deceniu”.

Președintele Alianței Progresiste SYRIZA a criticat guvernul pentru gestionarea ambelor crize, spunând: „Toate acestea nu sunt evenimente accidentale, nu este vorba despre soarta sau rădăcina noastră rea. Nici nu le putem numi circumstanțe inevitabile. Acestea sunt un rezultat fie din alegeri, fie din greșeli sau omisiuni ale guvernului Mitsotakis”.

Tsipras a exprimat chiar și aprecierea că „în curând guvernul domnului Mitsotakis va deveni ceva de domeniul trecutului". 

 

„Guvernul a pierdut mingea din cauza pandemiei”

 

„Prim-ministrul Greciei nu știe ce se întâmplă în spitalele Greciei. Nu a auzit și nici nu a aflat ce au spus medicii și asistentele din prima linie. Nu știe că în afara ATI șansele de supraviețuire sunt reduse dramatic.

Nu știe că ATI-urile nu îndeplinesc specificațiile, așa cum au reclamat medici și specialiști. El nu știe... Dar să reducă cheltuielile NSS pentru noul an în mijlocul unei pandemii, el știe. Să calomnieze medici, cetățeni, petreceri, știe. Să cer cuvântul lui SYRIZApentru propriul eșec, știe. Pentru propria sa imunitate de fapt. Pentru prostiile lui, îndrăznesc să spun. Și superficialitate. Și iresponsabilitate. Vara fluieră sfârșitul pandemiei, iarna pare să spună oamenilor că au reînviat-o. Și le anunță pedeapsa”, a mai spus fostul prim-ministru al Greciei, Alexis Tsipras.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel