Fostul ministru PSD Daniel Breaz s-a înscris în PNL: „Am decis să mă întorc în arena politică“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Marius Hațegan, liderul PNL Alba, a anunțat că Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, s-a înscris în PNL Alba Iulia. Breaz a fost ministrul culturii, numit de PSD.

„Am decis să mă întorc în arena politică. Și asta pentru că vreau să pun în slujba comunității albaiuliene toată experiența și maturitatea politică dobândite de-a lungul carierei mele. Politicile publice bazate pe evidențe sunt cele care ar trebui să stea la baza fiecărei decizii.

Am găsit în echipa PNL oameni politici care îmbrățișează aceeași idee, dispuși să pună comunitatea și binele acesteia pe agenda de priorități. Am credința că alături de Partidul Național Liberal voi avea șansa de a construi“, a scris Daniel Breaz pe Facebook.

În august 2019, Daniel Breaz a fost ministru interimar al Educaţiei, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Ecaterinei Andronescu de la acest minister.

În august 2020, fostul ministru al Culturii Daniel Breaz demisiona din PSD, cu o zi înaintea Congresului extraordinar al partidului. Breaz considera că partidul are nevoie de un suflu nou, de direcţie, de strategii coerente, nu de stratageme gândite în afara forurilor statutare. ”Acestea nu vor prinde contur cu leadershipul actual”, conchidea el.

Fostul ministru PSD Daniel Breaz s-a înscris în PNL: „Am decis să mă întorc în arena politică“

 

”Este atât de frumos să ştii unde mergi, să îţi cunoşti direcţia, spunea Samuel Beckett. Îi dau dreptate pentru că mai bine de două decenii am avut o direcţie clară, sub umbrela unor principii şi obiective cu care am rezonat. O cultură organizaţională pe care o înţelegeam şi la construcţia căreia am pus umărul. PSD a fost un partid care avea întipărit în carta fundamentală a valorilor datoria de a servi interesul public. Iar această dimensiune, corelată cu dorinţa mea – acel “ce mă mână în luptă”, motivaţia personală – m-au determinat să fac pasul spre politică. Şi am crezut că PSD nu va conteni să renunţe la apropierea de cetăţean şi la creionarea politicilor menite să aducă bunăstare în societate. Prezentul mă contrazice într-un mod brutal şi mi-a înfăţişat un PSD slab, incoerent, fără strop de logică în decizii. Un leadership haotic şi distanţat de reprezentarea intereselor cetăţenilor şi a celor care au crezut în acest partid”, scria atunci Breaz pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel