Analiză FMI : Dezechilibre macroeconomice generate de creșterea cheltuielilor statului

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Primirea delegației de experți a FMI, condusă de Jaewoo Lee, șeful misiunii Fondului pentru România și Bulgaria, de către premierul Viorica Dăncilă
Primirea delegației de experți a FMI, condusă de Jaewoo Lee, șeful misiunii Fondului pentru România și Bulgaria, de către premierul Viorica Dăncilă

Fondul Monetar Internațional a publicat un raport despre situația economică din România. Experții FMI au fost la București în perioada 27 mai-7 iunie.

 Potrivit experților FMI deși există creștere economică pe termen mediu aceasta ar putea fi afectată de creșterea dezechilibrelor macroeconomice generate de creșterea cheltuielilor statului, îndeosebi cele legate de aplicarea noii Legi a pensiilor, și de ezitările investitorilor, informează Agerpres.

  "Activitatea economică va continua să fie stimulată de consum, însoţit de o inflaţie ridicată şi un deficit de cont curent de peste 5% din PIB în 2019-2020. Creşterea este prognozată să încetinească pe măsură ce investiţiile productive au slăbit ca urmare a regreselor înregistrate de reformele structurale iar impulsul fiscal se va diminua în timp", se arată în raportul FMI.

Un alt risc este cel presupus de anul electoral care va afecta implementarea reformelor  structurale.

”Rezultatul alegerilor europarlamentare și al  referendumului împotriva corupției par să fi oprit impulsul către schimbări suplimentare ale legilor justiției și codurilor penale, care vor reduce tensiunile cu Comisia Europeană și vor îmbunătăți percepția piețelor (…)  Ciclul electoral încărcat ar putea contribuiu la imprectibilitatea deciziilor, o sursă principală a nesiguranței afacerilor și pieței în ultimii ani”, se mai arată în raport.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel