FMI avertizează Germania: "Iarna anului 2023 ar putea fi cea mai cruntă" pentru energie și economie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Gita Gopinath, director adjunct al Fondului Monetar Internațional, este de părere că Germania va avea de suferit foarte mult în acest sezon rece: "Criza energetică nu va dispărea rapid, prețurile la energie vor rămâne ridicate pentru o lungă perioadă de timp. Iarna anului 2023 ar putea fi cea mai rea“.

Chiar și Germania cea bogată și solidă din punct de vedere economic va fi zguduită de instabilitate pe fondul crizei energetice și economice. Potrivit lui Gita Gopinath, director adjunct al Fondului Monetar Internațional (FMI), vremurile întunecate pe care le va traversa țara vor fi doar o avanpremieră a ceea ce ar putea urma peste un an.

FMI avertizează Germania

 

Economistul - într-un interviu acordat cotidianului Handelsblatt - a anunțat că această criză energetică "nu se va termina curând" pentru Germania: dacă se va dovedi că țara va trebui să facă față unei ierni foarte "dificile", este de așteptat că iarna din 2023 "ar putea fi și mai rea". 

Directorul adjunct al Fondului Monetar Internațional a explicat cum "criza energetică nu va dispărea rapid, prețurile la energie vor rămâne ridicate pentru o lungă perioadă de timp", iar acest lucru va avea consecințe pentru cetățenii și întreprinderile germane, care sunt deja afectate de actuala slăbiciune a creșterii globale. Germania are un sistem industrial mai puternic decât alte țări, iar "aceste companii se luptau deja cu lanțurile de aprovizionare perturbate în timpul pandemiei de coronavirus, iar acum se adaugă și creșterea rapidă a costurilor cu energia", a spus Gopinath.

FMI: „Iarna anului 2023 ar putea fi cea mai cruntă“ pentru energie și economie

 

"Germania este o zonă industrială și, prin urmare, resimte în prezent efectele acestor șocuri în mod deosebit de clar. Din acest motiv, investițiile pentru extinderea producției de energie din surse regenerabile trebuie să fie implementate în mod semnificativ. Cu toate acestea, Germania are nevoie, de asemenea, de surse de energie fiabile din alte țări. "Guvernul federal lucrează pe ambele fronturi", a subliniat Gopinath.

Fondul Monetar Internațional și-a redus săptămâna trecută prognoza de creștere pentru Germania. Spre deosebire de Franța, Spania și Marea Britanie, se așteaptă ca producția economică a Germaniei să se contracte în 2023, în special cu minus 0,3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel