Florin Cîţu, despre efectele "GRAVE" ale revoluţiei fiscale: "Olguţa GURALIVA vine să ne dea lecţii"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Florin Ciţu a ieşit la rampă cu o serie de date descoperite în cadrul Ministerului de Finanţe, în urma guvernării PSD, iar cifrele nu sunt deloc încurajatoare. Actualul ministru a vorbit despre găurile lăsate în domeniul fiscal, despre care Olguţa guraliva" nu a vorbit, potrivit acestuia.

"În domeniul fiscal, cred că cel mai grav lucru pe care l-am văzut în ultimii ani a fost această derogare de la responsabilitate. Era un semnal clar că ceva se va întâmpla, că lucrurile nu sunt ok. Discuţiile cu Comisia Europeană au arătat că nici ei nu ştiau adevărul. Vorbim despre rectificarea pe care o fac acum şi estimările de sfârşit de an, este clar că nici ei nu aveau informaţiile. Când le-am spus cifrele şi unde cred că vom ajunge până la sfârşitul anului, dacă nu facem nimic, m-au compătimit în primul rînd şi apoi s-au speriat, dar erau fericiţi că, în sfârşit, la Bucureşti există un partener de dialog onest.

În partea fiscală, derogările au fost o problemă. A doua problemă, revoluţia fiscală, aşa numita revoluţie fiscală, prin transferul contribuţiilor. Multe dintre salarii au scăzut, au fost zeci de mii de exemple, avem jumătate dintre companiile din sectorul privat care nu au transferat contribuţiile pentru că ordonanţa este încă în parlament şi nu se ştie ce se va întâmpla. Ceea ce am desoperit aici, un al efect pervers al acestei revoluţii fiscale, avem o gaură de două miliarde de lei la bugetul de asigurări sociale de stat, asta la 10 luni doar. Şi nu am auzit-o niciodată pe Olguţa Vasilescu, care astăzi este foarte guralivă şi vine să ne dea lecţii, Olguţa guraliva nu a zis nimic de aceste două milairde şi nu a zis nimic de ce nu le-a corectat", a declarat Florin Cîţu, la sediul ministerului de Finanţe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel