Florin Cîțu: Vâlcov le cere angajaților să MĂSLUIASCĂ datele. Care e MIZA

Senatorul PNL Florin Cîțu aduce acuzații extrem de grave guvernului României și spune că va informa EUROSTAT.

Cîțu susține că are informații potrivit cărora Darius Vâlcov, consilierul  premierului Viorica Dăncilă, le-ar cere angajaților din Ministerul Finanțelor să măsluiască datele privind execuția bugetului. Miza ar fi deficitul bugetar care ar trebui să fie sub 3%, așa cum România s-a angajat. Cîțu cere ca o echipă de experți ai opoziției să verifice corectitudinea execuției bugetare. Mai mult, senatorul PNL spune că va informa EUROSTAT despre manipularea indicatorilor economici în România.
"Mai mult, și asta este foarte grav, Darius Vîlcov le cere angajatilor de la finanțe să măsluiască datele în așa fel încât execuția finală să arate exact asa cum a anunțat el. Adică sub 3%.
Pentru a-i opri si a-i pedepsi pe cei responsabili este nevoie de trei lucruri:
- alo institușiile statului, se aude? (Curtea de Conturi, Procuratura, CSAT…)
- Ii cer public lui Teodorovici sa permita ca o echipa de experti ai opozitiei sa verifice corectitudinea executiei bugetare. Suntem pregatiti.
- voi informa EUROSTAT de maniupularea indicatorilor economici in Romania in scopul manipularii pietelor de capital, financiare si bancare.
În cazul în care nu vom reuși vom transmite colegilor domnului Teodorovici la ECOFIN ce se întâmplă în grădină celui care pentru 6 luni de zile va prezida ședințele ECOFIN", scrie senatorul PNL pe pagina lui de Facebook.
 
Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.28