Florin Cîțu: „Tabletele promise de Guvern vor ajunge în școli cu întârziere”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat, miercuri, la Galați, că tabletele promise de Guvern pentru învățământul online vor ajunge la beneficiari în octombrie sau noiembrie. Asta deși anul școlar începe luni, iar multe școli se pregătesc pentru învățământul hibrid, care presupune cursuri online.

Ministrul Florin Cîțu recunoaște că Guvernul a întâmpinat dificultăți în timpul procedurilor privind achiziția tabletelor. Este vorba despre 200.000 de unități care vor ajunge în școli până la finalul toamnei, cel târziu.

„Am alocat resursele necesare, au fost alocate resurse suplimentare la rectificarea bugetară, pentru tablete. Aici, au fost și sunt niște discuții despre licitații. O parte dintre tablete, câteva loturi, vor fi livrate acum, nu sunt toate livrate. Anul trecut, au fost cumpărate 200.000 de tablete tot anul. Guvernul cumpără pentru acest început de an 200.000 de tablete dintr-o dată. Este clar că s-ar putea să fie o problemă de producție, de capacitate de producție. În același timp sunt specificații clare pentru aceste tablete, nu le cumpărăm din piață, din magazin. De aceea producția lor durează mai mult. Eu cred că până la mijlocul lunii octombrie vor fi livrate toate aceste tablete. Sunt câteva loturi care vor fi livate în septembrie, celelate vor fi livrate în octombrie și noiembrie”, a declarat, la Galați, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Acesta s-a aflat la Galați pentru a participa la o adunare a antreprenorilor din județ, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel