Florin Cîțu: Dragnea, Valcov și gașca lui se inspiră din programe ECONOMICE SOCIALISTE

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Senatorul PNL, Florin Cîțu scrie pe Facebook că Liviu Dragnea și Darius Vâlcov se inspiră din programe economice socialiste.

 

"PSD joaca zilnic ruleta ruseasca cu economia României.

Mai puțini bani pentru investiții, în fiecare an!

Astăzi despre una din manipulările ordinare din prezentarea premierului. Este vorba despre cheltuielile cu investițiile.

Graficul alăturat va arăta cum au scăzut constant ca procent din total cheltuieli din momentul din care PSD a venit la guvernare.

Ca să fie clar, PSD a crescut cheltuielile bugetare în fiecare an și a scăzut sumele alocate investițiilor.

PSD ia banii alocați pentru investitii și îi transferă către cheltuieli neproductive - pensii speciale, salarii bugetare, ajutoare de stat, ajutoare sociale etc. In același timp crește deficitul bugetar. Este o dovadă clară de subminare a potentialului de creștere economică și condamnare la sărăcie a generatiilor viitoare de români.

Iar românii văd și înțeleg acest lucru. Văd că din ce în ce mai puțini bani se duc către investitii. Si de aceea părăsesc țara cu cea mai mare viteză din istorie. Chiar mai rapid ca în anii 90.

Dar lucrurile sunt și mai grave dacă ne uităm din altă perspectivă.

De exemplu. In primul semestru din 2018 veniturile bugetare nu au ajuns pentru plata cheltuielilor neproductive (salarii, pensii speciale, pensii, ajutoare sociale, subventii, ajutore de stat etc). Ce să mai vorbim de investitii. Banii pentru investiții PLUS încă 10 miliarde lei necesari pentru cheltuieli neproductive au fost împrumutați de guvern în primul semestru.

Asta este situația reală după primele 6 luni de guvernare pentru premierul Dăncilă. PSD este un partid care joacă ruleta ruseasca în fiecare zi cu economia României și cu noi toți.

Fiecare creștere de cheltuieli bugetare sau program de ajutor de stat, fiecare subvenție, fiecare împrumut pentru a mai acoperi o cheltuială neproductivă, poate să reprezinte glonțul fatal.

#DeschideOchiiRomania #romaniitrebuiesastie

P.S. *Estimare pentru 2018, fără “investiția” în armament.

P.P.S. Este evident că Dragnea, Vâlcov și gașca lui se inspiră din programe economice socialiste. Asta au învățat. Toate aceste programe au la baza creșterea cheltuielilor bugetare pentru a crește ponderea cheltuielilor neproductive. Si, evident, pe termen foarte scurt dau impresia că funcționeaza. Așa a dat senzatia și Comunismul în anii 60 în România, sau America Latina, sau chiar Venezuela în primii ani de dictatură socialistă. Fără niciun DUBIU, toate tările care au folosit această politică economică au dat faliment (Grecia, Portugalia, Spania) si au fost forțate să ia măsuri drastice pentru a supravietui. Ce se întampla astazi in Venezuela reprezinta cel mai bun exemplu pentru ce o să urmeze în România. Nu numai ca România a copiat modelul economic folosit acolo dar Dragnea încearca să se folosească de resursele naturale ale Romaniei exact cum au facut si dictatorii din Venezuela. Totul mascat de un nationalism ieftin."

 

Fotografia postată de Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel