Fiul unui lider PSD s-a înscris în partidul lui Cioloş

StiriDiaspora Team / 30 dec 2018, 19:28 Salveaza PDF Comentarii

Șoc și groază la vârful PSD. Fiul unui lider PSD s-a înscris în PLUS, partidul lui Dacian Cioloș.

Iulian Cîrciumaru, fiul lui Valerică Cîrciumaru, primarul PSD al oraşului Roşiorii de Vede, Teleorman, s-a desprins de tatăl lui și s-a dus spre opoziție. Povestea lui a apărut în  publicația liberinteleorman.ro.

Se știe că în județul lui Liviu Dragnea, lucrurile au rămas neschimbate de multe decenii, la putere fiind toto rețeaua de „pile, cunoştinţe, relaţii“. Cu toate acestea, Iulian Cîrciumaru și-a asumat riscul și s-a înscris în PLUS.

Iulian Cîrciumaru e un om de afaceri și a participat și la protestele antiguvernamentale.

Tatăl și fiul nu se mai înțeleg din cauza opiniilor politice diferite.  „Convingerile politice sunt aproape imposibil de împăcat. «Mentalităţi politice învechite şi păguboase» este un eufemism. În realitate, lucrurile sunt mult mai viciate. Propaganda de partid funcţionează nu doar pentru electorat, dar şi (foarte important!) pentru baza piramidei partidului, acolo e tragedia. Dar, convingerile familiei mele nu sunt doar de ordin politic, astfel că, încercăm să nu amestecăm familia cu politica. Petrecem weekenduri şi concedii împreună, facem sport împreună, de curând părinţii mei sunt şi bunici, ne uităm la meciuri, discutăm despre carierele şi planurile mele şi ale surorii mele, samd. Înainte de orice altceva, tata îmi este părinte, nu om politic“.

Evident, tatăl, vechi lider PSD, nu are cum să înțeleagă opinia politică a fiului lui. Cu atât mai puțin, opțiunea pentru partidul lui Cioloș, pe care a primit-o „cu foarte mare reticenţă, dar asta nu mă descurajează pentru că nu cred că se mai poate cu «las’ ca merge şi aşa», «se putea şi mai rău», “«lasă-i pe alţii, nu te băga tu». Ne afectează pe toţi – fie că conştientizăm, fie că nu – şi avem obligaţia de a ne asuma minimul de implicare, acela fiind prezenţa la vot. Eu am decis să fac mai mult şi trebuie sa reuşim pentru că altă variantă nu există. Pentru mine, planul B ar fi fost să îngroş şi eu rândurile celor care pleacă din ţară. Şi nu-mi doresc asta“.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy