Firea se laudă cu un „record de fonduri europene”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, scrie pe pagina sa de Facebook, că instituția pe care o conducere a atras fonduri europene nerambursabile, în ultimii trei ani, în valoare totală de 920 de milioane de euro.

„Am semnat contractul de finanțare aferent proiectului de „Extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată în zonele Ghidigeni, Olteniței, Cheile Turzii și Henri Coandă din Municipiul București", proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020, ce presupune extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, precum și reconfigurarea sistemului de apă uzata din aria de proiect, in valoare de aproximativ 68 de milioane euro", a scris edilul pe Facebook.

Firea explică faptul că, de la preluarea mandatului de primar general, a semnat alte 13 contracte cu finanțare europeană prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, cu o valoare totală de aproximativ 279 milioane de euro, ce vizează achiziția a 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice, precum și modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă linie de tramvai pe Bd. Vasile Milea.

„De asemenea, Primaria Capitalei a atras fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 pentru "Finalizarea Stației de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița (Caseta) în Municipiul București – Etapa a II a", cel mai mare proiect de mediu din România, cu finanțare europeană, în valoare totală de 360 de milioane de euro, si lucreaza la documentatia necesara pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru modernizarea a peste 200 km din rețeaua primară prin POIM, în valoare de aproximativ 213 milioane de euro", explică sursa menționată.

Astfel, spune Gabriela Firea, Primăria Capitalei atrage, în total, aproximativ 920 de milioane de euro, fonduri nerambursabile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel