Finlanda - România, vineri de la 21:45: "Nu am pierdut niciodată cu finlandezii" 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
„Bă, ce sărăcie e la voi în România!” - concluzia unui celebru fotbalist din Premier League după ce a jucat la Botoșani / Foto: Pixabay
„Bă, ce sărăcie e la voi în România!” - concluzia unui celebru fotbalist din Premier League după ce a jucat la Botoșani / Foto: Pixabay

Fundaşul Adrian Rus a afirmat, joi, că este conştient de faptul că România nu a pierdut niciodată în faţa Finlandei, precizând însă că meciurile nu se aseamănă şi că partida de joi, din Liga Naţiunilor la fotbal, va fi una dificilă.

"Echipa naţională de seniori este cu totul altceva, este presiunea mai mare şi adversarul mult mai greu. Îmi doresc mâine seară să câştigăm, ne dorim neapărat victoria. Dar pentru asta trebuie să intrăm sută la sută concentraţi şi motivaţi. După meciurile din iunie a fost o dezamăgire, dar trebuie să luăm lucrurile pozitive. Ne aşteaptă două meciuri foarte grele. În primul rând mă gândesc la meciul cu Finlanda, este un adversar cu organizare foarte bună, dar avem toate informaţiile posibile, cu punctele lor slabe şi forte. Nu am mai pierdut niciodată cu Finlanda, dar niciodată un meci nu seamănă cu altul. Mâine va fi cu totul alt meci. Ne dorim victoria, ne va aştepta un meci greu, dar sunt sigur că suntem concentraţi sută la sută şi vom da totul. Această generaţie eu zic că are potenţial şi trebuie să fim pozitivi şi să avem răbdare", a declarat Rus.

Finlanda - România, pe stadionul din Helsinki



El a menţionat că este mulţumit de metodele de pregătire ale selecţionerului Edward Iordănescu, un antrenor care oferă toate informaţiile jucătorilor convocaţi.

"Avem un selecţioner tânăr, pozitiv, nouă jucătorilor ne oferă încredere foarte mare, totală. Lucrează foarte bine cu noi, îmi place stilul lui de a lucra. Ne oferă toate informaţiile şi discută cu fiecare jucător în parte", a mai spus fundaşul echipei Pisa.

România va întâlni Finlanda, vineri (ora 21:45), pe Stadionul Olimpic din Helsinki, iar meciul cu Bosnia-Herţegovina va avea loc luni, 26 septembrie (ora 21:45), pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti.

Echipa naţională de fotbal a României ocupă ultima poziţie în Grupa a 3-a din Liga B a Ligii Naţiunilor, cu trei puncte în clasament, fiind devansată de Finlanda, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina, relatează Agerpres. 

Edward Iordănescu speră să schimbe fața naționalei

 

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte ca în partida de vineri, cu Finlanda, din Liga Naţiunilor, suporterii să aibă posibilitatea să vadă o altă echipă naţională de fotbal a României, care să aibă şanse de calificare la Campionatul European.

"Pentru mine istoria şi statistica au rolul lor, dar ştim că atunci când intrăm pe teren nimic nu îţi garantează un rezultat pozitiv. Din punctul meu de vedere, în iunie dezamăgirea personală a fost una mare, dar încrederea şi aşteptările rămân la fel de mari. Şi am argumente în sensul ăsta, pot să spun că în urmă unei analize complexe am avut şi destul de multă neşansă, atât în afara terenului, pentru că am avut o serie de probleme cu jucătorii, cât şi în jocurile propriu zise. Îmi doresc ca suporterii echipei naţionale să vadă o nouă naţională, cu totul altă abordare, îmi doresc mai multă încredere, mai mult curaj, mai mult devotament, mai multă ambiţie şi mai multor orgoliu. Îmi doresc consolidarea unei echipe naţionale care să aibă o şanse reale pentru Campionatul European", a declarat Iordănescu.

Tehnicianul a precizat că şi-a conturat un tablou al situaţiei de la echipa naţională după ultimele două acţiuni şi că speră ca în următoarele două meciuri "tricolorii" să schimbe imaginea lăsată în luna iunie: "Sunt la a treia acţiune la echipa naţională şi pot spune că în momentul de faţă am în linii mari un tablou complet asupra situaţiei. Am simţit că jucătorii au început să înţeleagă şi să îşi însuşească dorinţele noastre şi mesajele pe care le dăm către ei, ne rămâne ca acest lucru să îl demonstreze şi pe teren. Trebuie să începem să arătăm ca o echipă care are aspiraţii cu şanse reale pentru calificarea la turneul final. Trebuie să începem să arătăm bine şi să schimbăm imaginea şi impresia lăsată în iunie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel