Financial Times: VILA lui Liviu Dragnea, vedetă în SUA

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
StiriDiaspora

Vila lui Dragnea, cu teren de tenis și piscină, de dimensiuni impresionante, este vedetă și în SUA. Financial Times scrie că România a preluat în această săptămână președinția Consiliului UE pentru o perioadă de șase luni, dar odată cu preluarea președinției rotative a UE, ziariștii evidențiază structura puterii opace în vârful căreia se află cel mai puternic politician, Liviu Dragnea, condamnat pentru abuz în serviciu.

Oricine se teme că România ar putea deveni feuda lui Liviu Dragnea, cel mai influent politician, cel care trage toate sforile și face toate jocurile în culise, poate găsi destule dovezi în acest sens chiar în Alexandria, orașul de unde vine liderul PSD, unul dintre cele mai sărace județe, dar unde se remarcă de la depărtare vila imensă din centrul orașului ce-i aparține politicienului, scrie Financial Times.

"În condițiile sărăciei din România provincială, reședința lui Dragnea este un monument al culturii impunității", scrie jurnalista FT.

Jurnalista de la FT scrie și despre corupția din România, dar și despre opacitatea puterii de la București.

"Însă, de asemenea, lumina reflectoarelor UE va expune structura opacă de putere din România, clasa conducătoare măcinată de conflicte și corupția omniprezentă cele mai atente analize de când țara a aderat la Blocul comunitar, în urmă cu 12 ani", afirmă FT.

Jurnaliștii nu uită nici de problemele cu justiția ale președintelui PSD.

"Dl. Dragnea, liderul formațiunii de guvernare PSD, nu poate fi prim-ministru din cauza unei condamnări penale pentru fraudă electorală, însă criticii săi spun că acesta controlează Guvernul și își folosește influența imensă pentru a încerca să se protejeze pe el, dar și membri ai clasei politice, de cruciada procurorilor anticorupție", mai explică jurnalista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel