Fără izolare pentru românii care vin din țări cu coeficient de infectare sub 5: Care sunt acestea

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Guvernul va aproba, printr-o hotărâre, reluarea unor activităţi şi o serie de alte măsuri de relaxare începând cu data de 15 iunie, a declarat, joi, prim-ministrul Ludovic Orban.

Premierul a enumerat „Austria, Bulgaria, Grecia şi alte ţări de la nivel european", fără să le nominalizeze, însă Institutul de sănătate publică va elabora o metodologie si toate țările cu un coeficient de sub 5 se vor alinia acestor noi reguli. 

De asemenea, traficul aerian va putea fi reluat cu aceste ţări, în baza hotărârii Comitetului naţional al situaţiilor de urgenţă: „Am decis să propunem pentru hotărârea de guvern reluarea unor activităţi şi o serie de alte măsuri de relaxare.

Institutul Naţional de Sănătate Publică va adopta o metodologie.  Se va acorda un indicator cu privire la nivelul de răspândire. Toate ţările care vor avea un coeficient sub 5 vor intră in măsură de exceptare de la măsură de izolare la domiciliu pentru cetăţenii care vin din acele ţări. E normal să renunţăm la această măsură de izolare care creează o problema pentru cetăţeni. Traficul aerian cu toate aceste ţări care sunt sub coeficientul de 5 va putea fi reluat în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. 

Dacă sunt români care pleacă într-un sejur de 7 zile când se întorc nu vor mai fi in izolare. Durata numărului de zile trebuie să fie de 14 zile", a anunţat Orban. 

Vacanțe în Grecia și Bulgaria

 

Grecia şi Bulgaria au un numărul mic de cazuri, iar intenţia Guvernului este să permită românilor să îşi petreacă vacanţele in aceste ţări preferate ca destinaţii de călătorie, fără să existe impedimentul intrării în izolare la domiciliu la finalul sejurului.

Ordinul ministrului Sănătăţii din 15 aprilie 2020 prevede că cetăţenii asimptomatici care se întorc din zonele roşii intră in carantină la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. 

Pe de  altă parte, pe lista zonelor roşii se află Italia, Spania, Franţa, Belgia, Marea Britanie, Germania, Austria, Olanda, Elveţia, Turcia, Statele Unite şi Iran. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel