Extremiștii italieni cer scoaterea limbii române din școli

Echipa Stiri Diaspora / 3 oct 2015 Salveaza PDF Comentarii
Partidul extremist Liga Nordului: "Imigranții trebuie să învețe limba noastră, nu invers!"

Partidul extremist Liga Nordului a catalogat drept "o nebunie" un proiect finanțat de Guvernul României care prevede introducerea unor cursuri de limba română în școlile din Roma, cerând Ministerului italian al Educației să oprească initiațiativa, o "ofensă la adresa culturii" italiene.

 

Potrivit ziarului Il Tempo, limba română va fi introdusă ca materie obligatorie în două școli gimnaziale din localitatea Ladispoli, situată în provincia Roma. În cadrul unui proiect finanțat de Guvernul României, cursul de "Limba, cultura și civilizație română" a fost introdus obligatoriu, o ora pe săptămâna, in scolile gimnaziale "Corrado Melone" și "Ladispoli 1", în contextul în care în localitate trăiesc multi imigranti români. Proiectul are rolul facilitării integrarii și comunicării între comunitățile română și italiană.


"Imigrantii trebuie sa învețe limba noastra, nu invers"


Initiativa a stârnit polemici în capitala Italiei, fiind contestată de numeroți părinți ai elevilor italieni. "Ar fi mai bine sa studieze bine limba engleză, să nu se ia din timpul acordat unor materii importante. Imigrantii trebuie sa invete limba noastra, nu invers. Este inacceptabil ca școala și copiii sa fie folositi pentru promovarea ideologiilor politice periculoase", a declarat un reprezentant al comitetului părinților.Părintii au gasit sprijinul unui deputat italian, Massimiliano Fedriga, membru al formațiunii xenofobe Liga Nordului. "Acum s-a ajuns la nebunie. În loc sa învețe imigrantii istoria, cultura și legile tării noastre, copiii noștri sunt obligați să învețe limbile și culturile celor care vin la noi", a declarat Massimiliano Fedriga. "Ministerul italian al Educatiei trebuie să trimită imediat inspectori la aceste școli pentru a verifica această mizerie și, daca este cazul, pentru a întrerupe imediat această ofensă adusă culturii noastre și copiilor nostri", a insistat deputatul extremist.

 

SURSA: EVZ.RO

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25