EXCLUSIV  Exit Poll Alegeri Europarlamentare 2019 ora 13:30

Narcis Popa |
Data publicării:

Exit Poll Alegeri Europarlamentare 2019 ora 13:30. StiriDiaspora.ro realizează astăzi, 26 mai, în ziua alegerilor un EXIT POLL online. Vă prezentăm procentele din oră în oră, așa cum reies din votul celor care participă la exit poll-ul realizat pe StiriDiaspora.ro. 

Cititorii StiriDiaspora.ro pot vota astăzi online partidul pe care îl preferă pentru a intra în Parlamentul European. 

Exit Poll Alegeri Europarlamentare 2019 ora 13:30 Vă prezentăm mai jos rezultatele votului de pe StiriDiaspora.ro, până la ora 13:30:

 

 (w670)

Menționăm că votul reprezintă opinia cititorilor Stiridiaspora.ro. Oricine accesează site-ul poate vota. Nu este un eșantion reprezentativ pentru populația generală.

Exit Poll Alegeri Europarlamentare 2019 Peste 400 de milioane de persoane din cele 28 de state membre vor putea vota în perioada 23-26 mai, inclusiv aproape 50 de milioane de cetăţeni britanici a căror ţară urma să părăsească blocul comunitar în martie acest an. Voturile lor pentru 73 de eurodeputaţi, care în câteva săptămâni ar putea să fie nevoiţi să renunţe la mandate, a dat peste cap anumite calcule după ce în luna aprilie a fost convenită o amânare a Brexitului.

Exit Poll Alegeri Europarlamentare 2019 Prin reprezentare proporţională, cetăţenii UE vor alege 751 de membri ai Parlamentului European, care îşi va împărţi activitatea între Bruxelles şi Strasbourg. De la Luxemburg, Malta şi Cipru, cu câte şase mandate de europarlamentar fiecare, la Germania, cu 96 de mandate, timp de cinci ani membrii Parlamentului European vor adopta legislaţia propusă de Comisia Europeană, care face obiectul aprobării de guvernele statelor membre, reprezentate în Consiliul UE.

Care este miza?

Subiecte mergând de la cheltuieli - deşi bugetul Uniunii Europene este de numai 1% din produsul intern brut (PIB) al statelor membre - la schimbări climatice şi drepturile lucrătorilor. Totuşi, unii care doresc dezmembrarea UE văd aceste alegeri drept un referendum de tip Brexit cu privire la însăşi supravieţuirea Uniunii Europene.

Prinşi în dezbaterea 'centru versus stat' sunt refugiaţii. Naţionaliştii dau vina pe UE pentru creşterea numărului de migranţi sosiţi în Europa în 2015. De partea lor, federaliştii consideră că migraţia poate fi ţinută sub control numai prin cooperare între ţările membre.

Liderii unor state din estul UE, precum Ungaria şi Polonia, critică Bruxellesul pentru modul de gestionare a problemei migraţiei şi pentru acuzaţia că cele două ţări subminează regulile democratice ale UE; unii occidentali vorbesc chiar despre tăierea subvenţiilor europene, ca măsură punitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel