Eurostat: Românii cheltuie aproape toți banii pe MÂNCARE. Diferență față de restul europenilor

Bogdan Bolojan / 3 iul 2019, 13:09 Salveaza PDF Comentarii

Spre deosebire de majoritatea statelor europene, unde cheltuielile pentru utilități au cea mai mare pondere în bugetul familiei, în România, Estonia și Lituania cea mai mare parte a bugetului familial este alocat hranei, conform Eurostat.

Cheltuielile pentru mâncare și băuturi nealcoolice reprezintă 27,8% din bugetul unei familii, în timp ce media europeană este 12,2%.

Cheltuielile cu facturile pentru utilități reprezintă 22,5% din bugetul familiei în România, față de 24,2% media europeană.

Cheltuielile pentru transport sunt 11,2% în România și 13% media UE.

În Europa o pondere însemnată o au cheltuielile cu alte bunuri și servicii, de 11,4%, în timp ce în România acestea reprezintă 3,7%.

Ponderea cheltuileilor cu tutunul și alcoolul este mai ridicată în România (5,7%), în timp ce în Europa este de 3,8%. La fel în cazul comunicațiilor, unde ponderea eeste 4,1% în România și 2,5% în Europa, precum și cheltuielile cu educația, de 2,1% în România și 1,1% în Europa.

Pentru cultură românii alocă 5,8% iar europenii, în medie, 8,5%, iar pentru sănătate ponderea este în România de 6% și de 4% în Europa.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy