Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, despre Liviu Dragnea: 'Își pune la adăpost AFACERILE ILICITE'

StiriDiaspora Team / 20 iul 2018, 16:08 Salveaza PDF Comentarii

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan îl critică pe Liviu Dragnea pe Facebook, după ce Comisia Europeană a sancționat România.

"Comisia Europeană a comunicat, în mod oficial, că trimite România în fața Curții Europene de Justiție întrucât nu a îndeplinit obligația de a transpune în legislație Directiva privind combaterea spălării banilor. Termenul de implementare era 26 iunie 2017. De atunci, Comisia a făcut demersuri repetate de avertizare a țării nostre că nu și-a îndeplinit obligațiile. Romania s-a făcut că plouă. Proiectul de lege zace în sertarele Parlamentului, timpul fiind prea scurt, probabil, pentru ca Liviu Dragnea să-și pună la adăpost afacerile ilicite.

 Directiva impune întărirea obligației de evaluare a riscurilor pentru bănci, juriști și contabili, precum și transparentizarea patronatului real al societăților comerciale. Altfel spus, trebuie declarat beneficiarul final al tuturor firmelor care fac afaceri cu statul. Este un mod de îmbogățire comun multor oameni politici sau funcționari publici, care nu își pot justifica averea ori traiul extravagant. Afacerile cu acționariat ascuns au mers foarte bine în toate timpurile, indiferent cine a fost la guvernare, ceea ce arată clar că sunt implicați politicieni din toate partidele politice. Politicieni îmbogățiți peste noapte, la care se va ajunge foarte greu, dar am convingerea că se va ajunge.

Profitul la ei, sancțiunile la noi. Neîndeplinirea obligației de a transpune Directiva se răsfrânge asupra României, care va fi sancționată pecuniar pentru fiecare zi de întârziere până la aplicarea legislației obligatorii. Vom fi obligați să plătim o sumă forfetară consistentă, precum și penalizări zilnice din bugetul de stat, adică de la fiecare contribuabil, pentru a proteja averile ascunse ale lui Dragnea și ale altora ca el pe care doar ii banuim. Or, nu acesta a fost programul social-democrat pentru care electoratul stânga a votat PSD in 2016", a scris pe facebook Cătălin Ivan.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy