Euro a scăzut, imediat după informația că două rachete rusești ar fi lovit Polonia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Euro a scăzut marţi cu până la 0,44%, după ce informația că două rachete rusești ar fi lovit Polonia a devenit publică. Ulterior, a recuperat pierderea.

Euro era în creştere cu 0,06%, la 1,0331 dolari pe unitate, la ora transmiterii ştirii, după ce a scăzut cu 0,44%, potrivit Știrile PRO TV.

În urma datelor economice, euro a crescut marţi cu până la 1,5% faţă de dolar.

Associated Press a citat un înalt oficial al serviciilor secrete americane, care a declarat sub rezerva anonimatului că rachetele ruseşti au intrat în Polonia, membru NATO.

Ştirea a urmat unei informaţii anterioare de la radioul polonez ZET conform căreia două rachete au lovit localitatea Przewodow.

Pentagonul a spus că nu poate confirma informaţii conform cărora rachetele ruseşti ar fi trecut în Polonia lângă graniţa cu Ucraina.

Reuters a citat pompierii polonezi, spunând că două persoane au murit într-o explozie în Przewodow, un sat din estul Poloniei, lângă graniţa cu Ucraina.

 

Kievul solicită o reuniune „imediată” a NATO

 

Ucraina a cerut marţi seară ţărilor membre NATO să convoace un summit „imediat” în urma unor informaţii neconfirmate, conform cărora rachete ruseşti au lovit Polonia, informează AFP.

„Un răspuns colectiv la acţiunile ruseşti trebuie să fie dur şi bazat pe principii. Printre acţiunile imediate: un summit NATO cu participarea Ucrainei pentru a elabora noi acţiuni comune, care vor forţa Rusia să schimbe cursul privind escaladarea, şi pentru a furniza Ucrainei aeronave moderne”, a declarat ministrul de externe Dmitro Kuleba pe Twitter.

 

Ministerul apărării de la Moscova neagă

 

Ministerul apărării de la Moscova a respins marţi seara ca pe o provocare intenţionată informaţiile conform cărora rachete ruseşti au căzut pe teritoriul Poloniei, transmite Reuters.

„Declaraţiile presei şi oficialilor polonezi despre o presupusă cădere a unor de rachete ruseşti în apropierea localităţii Przewodow reprezintă o provocare intenţionată cu scopul de a crea o escaladare a situaţiei”, a declarat ministerul rus al apărării pe contul său de Telegram.

„Nu a fost efectuată nicio lovitură asupra obiectivelor din apropierea frontierei polono-ucrainene” de către armata rusă. Imaginile „dărâmăturilor publicate de presa poloneză de la faţa locului din localitatea Przewodow nu au nicio legătură” cu proiectile ruseşti, a afirmat ministerul apărării de la Moscova.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel