Eugen Teodorovici, după anunțul Guvernului Orban: „Banii există, nu știu cum să-i vadă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Pitești, că liberalii preiau țara „într-un moment extrem de dificil”, deficitul bugetar la nouă luni fiind deja de 2,6%, iar multe plăți nu au fost făcute. „Dezastrul este mult mai mare decât pare la prima vedere”, a mai spus el.

El a mai spus că există ministere, agenții și instituții guvernamentale care au bani de funcționare numai pentru primele 11 luni.

„Nu au bani să închidă anul, nu mai au bani să plătească salarii. De exemplu, Ministerul Sănătății, care și-a prevăzut banii numai pentru 11 luni. Dacă nu dăm rectificare bugetară să asigurăm resursele bugetare aruncăm în aer finanțarea spitalelor, programele de sănătate publică și o cheltuieli vitale pentru viața și sănătatea oamenilor. PSD nu a avut grijă de acești oameni și nu a prevăzut bani", a adăugat premierul desemnat.

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a transmis faptul că banii sunt.

„Peste 5 mld de lei sunt plătiți pe PNDL. Vorbesc la modul general fără să spună exact la ce se referă. Dânsul (n.r. - Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării) are facturi depuse de 1.2 mld lei. Asta a fost suma pe care eu o știu când am plecat de la guvernare. Peste 5 mld lei plăți efectuate până la momentul în care noi am plecat de la guvernare”, a spus Teodorovici, la Antena 3.

 

Teodorovici: „Nu sunt alte cifre! Cele pe care le am eu le are și Cîțu”

 

Oana Zamfir l-a întrebat ce înseamnă afirmația ministrului de Finanțe Florin Cîțu că „nu se închide bugetul”. 

„Sunt convins că nu știu cum să vadă banii. Banii există! Dacă nu știu, să își aducă specialiștii în finanțe să-i ajute”, a mai spus Teodorovici.

„Nu sunt încă oamenii dvs în ministere? Cine le prezintă aceste date? Lui Cîțu cine îi prezintă situația?”, a întrebat Oana Zamfir.

„Probabil că nu-i ascultă. I-am explicat și dl. Cîțu: echipa respectivă care a fost acuzată nejustitficat este echipa care îi poate prezenta cifrele. Nu sunt alte cifre! Cele pe care le am eu le are și Cîțu.

Banii au fost prevăzuți până la final de an. Mă întreb de ce nu au venit cu rectificarea imediat. Au spus că știu datele. Este o afirmație falsă și iresponsabilă”, a mai adăugat Teodorovici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel