Elev român eminent renunță la facultatea din Anglia, când a aflat că va face doar cursuri online

Mihnea, tânărul craiovean care a transformat o Dacia 1300 într-o limuzină, renunţă la facultatea în Anglia, din cauza COVID. Voia să-şi vândă maşina pentru a avea bani în UK. Mihnea a fost admis la cinci facultăţi din Marea Britanie, dar renunţă la studiile în străinătate.

Din cauza coronavirusului, Mihnea ar trebui să plătească în UK 9250 lire pe an, taxă la facultate, dar ar face cursuri doar online.

Mihnea a fost admis şi la Politehnică, în Bucureşti, iar acum va păstra şi Dacia 1300 pe care voia să o vândă pentru a avea bani în Anglia.

Mihnea este unul dintre cei peste 9 000 de tineri români care au fost admişi, anul acesta, la universităţi din Marea Britanie. A fost acceptat la cinci facultăţi. A reuşit să-şi crească punctajul la dosarul de admitere după ce a transformat bătrâna Dacia 1300, a bunicului, într-o maşină a viitorului. Plănuia să vândă maşina pentru a avea bani în Anglia.

Covid-ul stopează “exportul de creiere” românești

 

Acum, Mihnea renunţă la studiile în străinătate. Reprezentanţii facultăţii l-au anunţat că, din cauza pandemiei, cursurile vor fi doar online. Va trebui să plătească, însă, toate taxele care se ridică la peste 9.000 de lire pe an.

„Nu vom avea activităţi care să implice grupuri de studenţi. Totul se va ţine online, din cămin.(...) M-am gândit că ar fi mai potrivit să aleg facultatea, măcar licenţa, în România, la Bucureşti. E şi mai aproape şi de casă şi nu sunt costurile atât de ridicate. În Anglia, taxa e de 9250 de lire pe an, doar facultatea. De la 6 000 de lire în sus, căminul”, spune Mihnea, adăugând: „Dacă rămân în România, automat, nu mai vând nici maşina. Nu-mi dau proiectul”.

„Am mari temeri că mulţi dintre profesorii cu vocaţie sau tinerii promiţători se pierd în promiscuitatea sistemului românesc de educaţie. Am speranţa că, în învăţământul occidental, asemenea accidente sunt mai puţin probabile”, declară mama acestuia, Mariana Dinică.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy