Elena Udrea spune că s-a întors în România din patriotism: „Mi-am dorit să cresc fetița în țara mea. Puteam să merg oriunde în Europa"

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Elena Udrea, furioasă. Mesaj din închisoare  / Foto: Facebook
Elena Udrea, furioasă. Mesaj din închisoare / Foto: Facebook

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea, aflată acum după gratii, a declarat că a fost cea mai mare greșeală să se încreadă în "justiția" din România, când ar fi putut să își crească fetița liniștită în orice altă țară: „pentru că am decis să vin în România și să mă încred în "justiție", zac în pușcărie”.

Elena Udrea a revenit cu o nouă postare pe pagina sa de socializare, în urma înmormântării lui Rudel Obreja, fostul preşedintele al Federaţiei Române de Box, condamnat alături de Udrea la închisoare în dosarul Gala Bute.

Aceasta a mărturisit că ar fi putut să se stabilească oriunde în Europa și să își crească fetița acolo, însă a ales România pentru dragostea de țară. Însă justiția din România ar fi trădat-o și a luat-o de lângă copilul ei.

 

„Câteva considerații despre patriotism și justiție”

 

„M-am întors în România pentru că mi-am dorit să îmi cresc fetița în țara mea, care este și țara ei. Puteam să rămân în Costa Rica sau puteam să merg în orice alt loc din Europa.

Din drag pentru țara mea, mi-am luat copilul de nouă luni și am venit acasă, crezând că abuzurile justiției "Statului Paralel" au încetat odată cu plecarea lui Coldea, Kovesi și a acoliților lor, odată cu deciziile CCR prin care au fost recunoscute ilegalitățile făcute de binomul SRI -DNA(+ICCJ)...

Și cât de tare m-am înșelat!!! Pentru că am decis să vin în România și să mă încred în "justiție", zac în pușcărie... iar copilul meu crește, de un an, fără mamă. Fetița mea de patru ani se trezește în fiecare noapte și plânge: “Îmi e dor de mami și o vreau pe mami!” iar eu mă simt atât de vinovată față de ea, pentru prostia de a crede că puterea "Statului Paralel" a dispărut.”, scrie Udrea pe pagina sa de Facebook.

 

„Ca Rudel Obreja și ca mine sunt mii de oameni”

 

Elena Udrea mai susține că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie poate corecta acest abuz grav, pentru că pe 20 martie se judecă contestaţia la executare depusă de Udrea încă din mai 2022.

„Rudel Obreja, un mare patriot, un om de mare onoare și un caracter admirabil, a ales să stea în România cu aceeași speranță și încredere în lege și în faptul că dreptatea va triumfa. Din păcate, a murit după ce a fost băgat ilegal în pușcărie. Trei copii au rămas fără tată. În urma lui a lăsat o familie distrusă pe viață.

Ca Rudel Obreja și ca mine sunt mii de oameni. Aceasta este justiția în care cereți oamenilor să aibă încredere și să i se supună; voi, cei care îi judecați pe aceia care au ales să își salveze viețile, copiii și familiile, și să plece în țări cu legi umane și cu o justiție dreaptă!!!

Dacă vreți să faceți un bine României prezentați toate fețele realității, nu doar ceea ce corespunde interesului vostru personal de moment. Și, pentru că ne place să ne numim europeni, soluția nu este să criticăm legislația europeană, ci să o corectăm/amendăm pe a noastră.”, continuă fostul ministru al Turismului.

 

„Zeci de femei au cerut să își ispășească pedeapsa în România și acum regretă”

 

În finalul mesajului ei, Elena Udrea a explicat că multe femei pedepsite cu închisoarea sunt nedreptățite și ar fi putut plăti pentru greșelile lor prin alt metode sau măcar ar putea fi arestate la domiciliu, pentru a fi în preajma familiei sau a copiilor.

„P.S. În Penitenciarul Targsor, sunt zeci de femei fără nume sonore care au cerut singure să își ispășească pedeapsa în România și care acum regretă enorm alegerea făcută din neștiință și pentru că au vrut să fie aproape de familiile lor.

În Anglia, Franța, Italia, Suedia, Olanda, Norvegia și alte state europene unde o parte dintre aceste femei au fost prinse și judecate, faptele fără violență pentru care au fost condamnate ar fi putut să fie executate fie în libertate cu anumite îndatoriri din partea persoanei condamnate, fie - cel mult - în arest la domiciliu.”, scrie Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel