Ecaterina Andronescu, REACȚIE după PROTESTUL anunțat la Simularea de Evaluare Națională

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit, în această dimineaţă, despre protestul anunţat de Consiliul Naţional al Elevilor. 

„Am văzut, regret nespus că se pretează la asemenea lucruri. Elevii trebuie să dea simulări nu pentru ministrul Educaţiei, nu pentru profesorii lor, trebuie să dea simulări pentru ei. Simulările fac parte din ceea ce aş numi evaluarea permanentă. Ei trebuie să ştie unde se află în orice moment al evoluţiei lor şcolare. Ca urmare, nu cred că facem asta ca să-i chinuim pe ei, pe părinţi sau pe profesori, ci pur şi simplu pentru a veni în sprijinul elevilor. Orice simulare este un semnal de alarmă. Aici sunt astăzi, pot să fiu acolo unde trebuie.

Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a sunt prevăzute de lege şi sunt gândite ca profesorii să vadă unde stau elevii lor faţă de unde ar trebui să stea şi eventual să gândească formările mediale.

Cei care fac acest comunicat nu sunt elevi în clasa a II-a, a IV-a sau a VI-a, sunt elevi în ultimii ani de liceu. Ei au trecut prin asta şi ar trebui să se gândească şi la cei care vin în urma lor. Simularea nu presupune o notă trecută neapărat în catalog, ci trebuie să fie un semnal de alarmă”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru Ştirile ProTV. 

Întrebată ce se va întâmpla cu cei care vor da foaia goală, Ecaterina Andronescu a spus: „Eu cred că elevii au şi părinţi, şi profesori, şi sper să nu ajungem acolo, să nu se fi întâmplat lucrurile acestea. În acelaşi timp aş vrea să spun răspicat: nu încurajez asemenea idei. Îi iubesc pe elevi, vreau să stau de vorbă cu ei, dar nu încurajez asemenea situaţii”.

Citește și PROTEST anti-PSD la Simulare Evaluarea Națională: „Dăm foaia goală"

Consiliul Național al Elevilor îndeamnă elevii care, începând de astăzi, susțin astăzi simularea la Evaluarea Națională 2019 să nu scrie nimic și să dea foaia foală în semn de protest.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel