După retragerea Australiei, Arabia Saudită va organiza Cupa Mondială din 2034

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursă foto: FIFA
Sursă foto: FIFA

31 octombrie este data limită la care se termină procesul de prezentare a unei candidaturi la turneul de fotbal din 2034. FIFA a început procesul de depunere a candidaturilor pentru țările care sunt interesate să găzduiască Cupa Mondială din 2034 pe 6 octombrie și l-a încheiat pe 31 octombrie.

Arabia Saudită este, până acum, singura țară candidată care dorește să găzduiască Cupa Mondială din 2034, după îndeplinirea mai multor condiții. Cum turneul nu se poate repeta în aceeași zonă geografică, țările care își pot arăta dorința de a găzdui Cupa Mondială din 2034 sunt doar cele aflate în zona Asia și Oceania.

Federația Arabă Saudită de Fotbal (SAFF) și-a transmis deja a către FIFA scrisoarea de intenție privind organizarea Cupei Mondiale din 2034, intrând pe deplin în procesul de găzduire a turneului.

Australia, țară care se încadra în cerința zonei geografice, era a doua entitate care ar fi putut organiza Cupa Mondială 2034, însă federația de fotbal australiană a respins această intenție. Football Australia a făcut marți precizarea că „după ce am luat în considerare toți factorii, am ajuns la concluzia că nu vom face acest lucru".

După retragerea Australiei, Arabia Saudită a rămas singura interesată în organizarea Cupei Mondiale ediția 2034. Sports & Rights Alliance, o asociație internațională alcătuită din mai mulți avocați, care se ocupă în special de drepturile omului și lupta împotriva corupției în sport, a cerut FIFA să garanteze protecția drepturilor omului la Cupele Mondiale din 2030, care va avea loc în Spania, Portugalia și Maroc și 2034 din Arabia Saudită.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel