După Facebook, Rusia a blocat și Twitter pe teritoriul țării

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Twitter a fost blocat în Rusia, potrivit agenției de știri Interfax, la puțin peste o oră după anunțul că accesul rușilor la Facebook a fost tăiat.

Aceste măsuri vor însemna că rușii obișnuiți vor avea și mai puțin acces la informații despre conflictul din Ucraina din surse externe.

În același timp, președintele Vladimir Putin tocmai a semnat un decret care va pedepsi cu până la 15 ani de închisoare persoanele care răspândesc știri "false" despre război.

Rusia a blocat accesul la Twitter

 

Casa Albă a declarat că este "profund îngrijorată" de eforturile Rusiei de a limita informațiile pentru cetățenii săi.

"Acest lucru face parte din efortul lor ... de a tăia o serie de informații pentru publicul lor", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, reporterilor. "Suntem profund îngrijorați de acest lucru și suntem îngrijorați de amenințarea asupra libertății de exprimare în această țară".

Agenţia rusă pentru supravegherea comunicaţiilor, Roskomnadzor, a ordonat vineri blocarea Facebook pe teritoriul ţării, acuzând reţeaua socială de „discriminarea” mass-media ruse.

Rusia a blocat accesul la Facebook pe teritoriul țării

 

Potrivit Roskomnadzor, drept răspuns la acțiunile rețelei de socializare, care face parte din Meta, de a cenzura mass-media rusă, afost luată decizia de a bloca complet Facebook și aplicația Messenger în Rusia, scrie rg.ru

Roskomnadzor a menționat că blocarea nu afectează serviciul Instagram, deținut de Meta, și WhatsApp. Cele două aplicații vor continua să funcționeze.

Anterior, Roskomnadzor a făcut apel în mod repetat către Facebook cu solicitări de a ridica restricțiile impuse conturilor presei de stat ruse și oprirea campaniei de propagandă anti-rusă, desfășurată prin intermediul rețelei Facebook.

În cadrul rețelei Facekook, erau promovate pagini false ale „media rusă” cu informații incorecte despre operațiunea militară specială în curs, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel