Dulceaţă savuroasă de castraveţi: un preparat pe care ar trebui să îl încercați neapărat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Dulceaţă savuroasă de castraveţi - un preparat pe care ar trebui să îl încercați neapărat. Sursa - Pexels
Dulceaţă savuroasă de castraveţi - un preparat pe care ar trebui să îl încercați neapărat. Sursa - Pexels

Puteți surprinde pe oricine cu o asemenea dulceață de castraveți, care poate fi servită cu clătite sau brioșe. Pentru a face o dulceață delicioasă de castraveți este necesar să adăugați portocale și lămâii.

O dulceaţă specială pentru care trebuie să o încerci şi tu. Prepară şi tu dulceaţă de castraveţi după o reţetă simplă şi rapidă!

Ingrediente:

 

1 kg castraveţi mici,

6 lămâi,

1 kg zahar,

6 portocale.



Prepararea rețetei

 

Castraveţii se spală și se taie sau se trec prin răzătoare. Lămâile și portocalele se spală foarte bine. Coaja de la doua lămâi se taie cu un cuţit, iar sucul se presează. Restul lămâilor și portocalelor se taie rondele. 

Într-o cratiţa speciala de fiert dulceaţa se așează straturi de castravete ras, zahar, felii de lămâie și portocală și zeamă de lămâie. 

Mini pizza cu orice ai prin frigider. Copiii le vor devora pe loc, sunt foarte delicioase

Cratița se acoperă cu un capac și se lasă la frigider  o noapte. A doua zi, cratiţă se pune pe foc și dulceața se fierbe 15 minute.

Dulceaţa se pune direct în borcanele spălate care se închid ermetic cu capace. După ce  răcesc, borcanele cu dulceața de castraveți se pun în cămară.

 

 

 

BONUS. Paste în sos cremos de ciuperci: o rețetă rapidă, dintr-un minim de ingrediente. Copiii vor mai cere o porție

 

Această rețetă vă permite să pregătiți o mâncare foarte gustoasă, în mai puțin de 30 de minute, dintr-un minim de ingrediente.

Aflați cum să preparați, rapid și ușor, paste cu un gust cremos și aromă de ciuperci.  

 

Ingrediente:

 

ulei de măsline - 2 linguri,

ciuperci - 250 grame,

usturoi - 4 căței,

paste - 500 grame,

parmezan - 250 grame, 

jumătate de pahar din apa în care ați fiert pastele,

gălbenuș de ou - 2 bucăți,

pătrunjel, sare și piper.

 

 

Prepararea rețetei

 

 

Tăiați ciupercile în felii subțiri, tocați usturoiul. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Puneți deoparte o jumătate de cană din apa în care au fiert pastele, deoarece o veți folosi la sos.

Aioli cu mere. De zece ori mai bun decât clasicul sos de usturoi. Sfaturi pentru a-ți ieși perfect!

Încingeți uleiul de măsline și căliți ciupercile până se înmoaie și se rumenesc. Adăugați usturoiul și gătiți încă un minut. 

Se amestecă gălbenușurile de ou și parmezanul.  Adăugați pastele fierte în tigaia cu ciuperci și usturoi. Turnați deasupra amestecul de ouă și parmezan și 1/4 cană de apa în care ați fiert pastele.

Colțunași cu prune proaspete de vară. Nu o să te mai saturi de ei!

Amestecați bine ca toate pastele să fie acoperite cu sos. Puteți adăuga mai multă apă dacă este necesar. La final, nu uitați să adăugați pătrunjelul tocat, sare și pier, după gust.

Pastele în sos de ciuperci se servesc fierbinți, stropite cu fulgi de ardei roșu, parmezan și un strop de ulei de măsline. Poftă bună!

 

 

 

Salată de vară exotică. Are un gust senzațional, iar ingredientul de bază este perfect pentru siluetă

 

Aceasta este una dintre acele salate de vară care te face să te simți 100% împăcat chiar dacă ai mâncat un bol uriaș pe plajă, cu razele calde ale soarelui pe piele. Este ultra-răcoritoare, delicios de cremoasă și este la fel de sănătoasă ca salata de ton.

Salata de creveți este o salată clasică de vară și nu este plină de maioneză, așa cum mulți cred. Am adăugat în ea ceapă roșie, țelină, mărar proaspăt și un dressing ușor de maioneză cu Dijon și coajă de lămâie pentru a fi cât mai fresh. Puteți să vă jucați cu legumele și să adăugați orice vă place, de la roșii castraveți până la avocado.

Shaorma de pui cu sos de iaurt. Un preparat sănătos pentru acel moment când ești la dieta și ți-e poftă de Fast food

O puteți servi ca o salată clasică la prânz sau chiar pe pâine prăjită la cină. Oricum ai face-o, va fi una dintre rețetele tale preferate de creveți.

De asemenea, această salată de creveți este excelentă pentru picnicurile de vară. Este foarte ușor de gătit și la fel de ușor de mâncat! Toată lumea va fi cu ochii pe ea - așa că asigură-te că ai o cantitate generoasă pregătită.

 

 

Ce tip de creveți trebuie să cumpărați 

 

Sincer, atât creveții proaspeți, cât și cei congelați vor merge pentru această rețetă. Dar, deoarece această salată este bazată pe creveți, calitatea va face diferența. Iată câteva lucruri de reținut între cele două tipuri.

Creveți proaspeți: Dacă cumpărați creveți proaspeți, asigurați-vă că sunt într-adevăr "proaspeți". Adică, nu a stat pe gheață în magazin pentru o perioadă lungă de timp, sau abia s-a dezghețat după ce a fost congelat anterior. Cereți întotdeauna detalii specifice de la vânzătorul de pește!

Creveți congelați: Dacă nu sunteți sigur de creveții proaspeți de la piață, creveții congelați ambalați sunt întotdeauna o alegere excelentă! De obicei, aceștia sunt congelați instantaneu după ce sunt capturați, ceea ce ajută la păstrarea prospețimii. Doar asigurați-vă să cumpărați creveți congelați, cu cozile îndepărtate (pentru comoditate).

 

Salată de creveți - Ingrediente

 

Ingrediente pentru salată:

- 450 g de creveți, decojiți și fără coajă

- 13 g de ulei de măsline extravirgin

- Sare kosher

- Piper negru proaspăt măcinat

- o salată

- 1/4 ceapă roșie, tăiată mărunt

- 1 tulpină de țelină, tăiată mărunt

- 2 linguri de mărar proaspăt tocat

- Pâine prăjită (opțional)

 

Ingrediente pentru dressing:

- 115 g de maioneză

- Sucul și coaja de la 1 lămâie

- 1 linguriță de muștar dijon

 

Salată de creveți - Metodă de preparare


Preîncălziți cuptorul la 20 grade Celsius. Pe o foaie mare de copt, amestecați creveții cu ulei și asezonați cu sare și piper. 

Coaceți până când creveții sunt complet opaci, între 5 și 7 minute. 

Într-un castron mare, bateți împreună maioneza, sucul și coaja de lămâie și dijon și asezonați cu sare și piper. Adăugați creveții gătiți, ceapa roșie, țelina și mărarul în castron și amestecați până se combină. 

Serviți pe pâine sau amestecați cu frunzele de salată consumați-o direct din bol. Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

   
https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

    
https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel