Dulceață de casă din petale de trandafir - o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pe pâine prăjită, clătite, sau servită peste înghețată

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Dulceață de casă din petale de trandafir - o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pe pâine prăjită, clătite, sau servită peste înghețată / Foto: Captură video youtube
Dulceață de casă din petale de trandafir - o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pe pâine prăjită, clătite, sau servită peste înghețată / Foto: Captură video youtube

Este sezonul florilor, așa că de ce să nu profiți de el preparând o DULCEAȚĂ din petale de TRANDAFIR? Este foarte parfumată și extraordinar de gustoasă

Dulceața de petale de trandafir este un ingredient de casă parfumat și elegant, pe care trebuie să îl ai la îndemână pentru a ridica nivelul micului dejun, al brunch-ului sau chiar al preparatelor de desert.

Odată ce aveți un borcan de gem de petale de trandafir în frigider, acesta poate fi folosit într-o varietate de moduri. Notele florale ale dulceței se potrivesc bine cu aromele bucătăriilor din Orientul Mijlociu, India și Grecia. De exemplu, este un adaos de lux la un fel de mâncare atunci când este asociat cu cardamom și fistic, conform The Spruce Eats.

Petalele de trandafir sunt comestibile, totuși, este important să vă amintiți că cele mai bune flori comestibile sunt cele din propria grădină pentru a evita pesticidele și alte substanțe chimice. De asemenea, este posibil să găsiți flori comestibile în secțiunea de produse din unele supermarketuri sau piețe de fermieri, în grădinile locale de plante aromatice și la unii furnizori de produse sau restaurante.

!!!! Nu folosiți flori din florării, deoarece acestea sunt de obicei tratate cu substanțe chimice.

Serviți dulceața de trandafiri pe pâine prăjită, pe un biscuit cald sau pe o brioșă. Dulceața de trandafiri poate fi, de asemenea, combinată cu iaurt sau fulgi de ovăz, și este un desert elegant atunci când este servită peste înghețată de vanilie.

 

Dulceață de trandafiri - Ingrediente

 

- 800 de grame de petale de trandafiri

- 1200 de grame de zahăr tos

- zeama de la 4 lămâi mari (sau 8 mai mici)

- 600 de ml. de apă

- 1 pachet de pectină de fructe sub formă de pulbere

 

2. Dulceață d... (dulceata-de-trandafir-2.png)

 

Dulceață de trandafiri - Metodă de preparare


1. Adunați ingredientele.

2. Într-o cratiță mare, la foc mediu, combinați apa sau sucul neîndulcit cu petalele de trandafir. Aduceți amestecul la fierbere, amestecând din când în când. Fierbeți, neacoperit, timp de 5 minute. Se îndepărtează de pe foc. Se acoperă și se lasă să stea 10 minute.

3. Se amestecă pectina. Se aduce la fierbere completă, amestecând constant. Se adaugă zahărul. Se aduce din nou la fierbere, amestecând constant. Se fierbe tare 1 minut, amestecând constant. Se ia de pe foc. Se îndepărtează rapid spuma cu o lingură de metal.

4. Se ia de pe foc și se adaugă sucul de lămâie și apa de trandafiri.

5. Se toarnă în borcane igienizate și se lasă să se întărească.

6. Păstrați dulceața de trandafiri în frigider timp de până la o lună. Poftă bună!

 

3. Dulceață d... (dulceata-de-trandafir.png)

 

Cum se păstrează dulceața de trandafir

 

Dacă doriți să conservați această dulceață de trandafiri de casă, puneți gemul fierbinte în borcane, calde și sterilizate, lăsând un spațiu mic. Ștergeți marginile borcanelor, ajustați capacele și înșurubați-le bine.

Apoi puteți fierbe borcanele umplute într-o oală cu apă clocotită timp de 5 minute. Începeți să cronometrați când apa revine la fierbere după ce borcanele au fost introduse în conservă.

Scoateți borcanele și răciți-le pe grătare de sârmă. Borcanele vor fi sigilate atunci când auziți capacele pocnind și nu se ridică atunci când sunt apăsate cu un deget.

Dulceața de trandafiri care a fost sigilată corespunzător într-un borcan de conserve este stabilă la raft și constituie un cadou elegant și unic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel