Dragnea, prima REACȚIE după ce Iohannis a anunțat convocarea referendumului

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Liviu Dragnea, primele declarații după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat declanșarea referendumului pe Justiție în 26 mai. 

Liderul PSD Liviu Dragnea susține joi, începând cu ora 18.00, o declarație de presă. Declarațiile lui Dragnea vin după ce, în urmă cu numai o oră președintele Klaus Iohannis a anunțat oficial declanșarea unui referendum pe data de 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.

ȘtiriDiaspora te ține la curent cu cele mai importante declarații ale liderului PSD. Liviu Dragnea a venit la conferința de presă alături de Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD și de Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român.

Liviu Dragnea


"În aceste zile am avut mai multe discuții cu președintele PNȚCD și președintele Partidului Ecologist Român. Aceștia au strâns mai multe semnături, dar nu vor depune liste de candidați pentru că vor susține PSD. S-a semnat și un protocol în acest sens.

Vreau să mulțumesc celor două partide. PSD este onorat pentru această susținere. Eu sper ca toți românii care susțin cele două partide să susțină lista noastră."

Despre întâlnirea de la Cotroceni dintre Iohannis și magistrați.

"Domnul Iohannis a arătat aseară că este de părere că toate instituțiile statului sunt în subordinea sa. Domnul președinte mi-a spus numele în fața magistraților. A spus că legile Justiției sunt pentru mine, ca să scap eu de pușcărie. Este un truc politic. În aceste condiții, sunt convins că a fost un mesaj dur trimis către ÎCCJ. Sunt convins că nu va fi un proces corect.

Se alintă, dar nu îl bagă nimeni în seama. Nu are de ce să ne fie frică de referendum. Nu vom face secții diferite de vot, legea este foarte clară. Inventează tot felul de lucruri. Lui trebuie să-i fie frică de referendum. 

Despre secțiile de vot diferite

"Copii spun lucruri trăznite"

Despre modificările la Codul Penal

"Nu am văzut modificările. Nu știu care e forma finală"

Despre referendum

"Eu nu comentez toate prostiile lui Iohannis, doar pe cele prin care încalcă Constituția.

Aveți o problemă cu acest referendum. Habar nu aveți ce întrebare va pune. Un truc al unui om disperat, obsedat, speriat că va pierde alegerile prezidențiale. O sa înceapă să dea socoteală în justiție"

Despre suspendare și plângere penală

"Este aproape gata plângerea penala împotriva Iohannis trebuie să stea acolo la Cotroceni, suspendat, să-l vadă românii în toată goliciunea lui. În afară de lene, golf și vacanțe nu a făcut nimic pentru această țară".

Aurelian Pavelescu


"Președintele a instaurat un regim personal de mână-forte. Președintele a refuzat să-și îndeplinească rolul de mediator. Acesta nu și-a îndeplinit rolul constituțional și a dus societatea într-o situație fără precedent. Președintele a îndemnat populația la revoltă și la nesupunere civică. PNȚCD apără democrația și regulile democrației, înainte de toate. 

Avem nevoie în Parlamentul European de oameni care să apere democrația. Europarlamentari opoziției au tăiat fondurile europene pentru România. PNȚCD va susține lista PSD."

Despre referendum

"Președintele manipulează și uzurpează funcția de președinte a României. El induce o temă falsă de dezbatere. Este inacceptabil ca o persoană care a încălcat patru decizii ale CCR sa convoace acest referendum. Referendumul este o înșelătorie, o manipulare. Este o imensă rușine că PNL susține această manipulare și diversiune a președintelui. Iohannis nu are dreptul moral să facă acest referendum"

Dănuț Pop


"PER susține lista PSD la alegerile europarlamentare. În schimb, PSD va susține câteva dintre proiectele noastre, între care răspunderea magistraților, salvarea pădurilor sau promovarea proiectului Dracula Parc."

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că va convoca un referendum pe data de 26 mai.

Preşedintele a subliniat că PSD "trebuie să înceteze" atacurile "permanente" la adresa justiţiei, iar membrii acestui partid trebuie să înţeleagă "că justiţia nu este la bunul lor plac". El a mai precizat că justiţia este o temă de interes naţional, iar cetăţenii au "dreptul suveran de a decide dacă vor sau nu să lase corupţia să devină politică de stat".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel