Dragnea i-a PROMIS lui Hunor ELIMINAREA limbii române de la bac pentru maghiari

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a susţinut luni că, în vederea păstrării actualei majorităţi parlamentare, ar putea exista "un troc" între preşedintele PSD, Liviu Dragnea, liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat pentru elevii maghiari.

"Proiectul anunţat de doi deputaţi UDMR privind eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Naţională şi Bac pentru elevii maghiari este o enormitate legislativă, care este de natură să amplifice tensiunile etnice la nivelul societăţii româneşti. Este important ca toţi românii, indiferent de etnia căreia îi aparţin, să ştie să vorbească limba română. Dacă respectivul proiect de lege ar fi pus în aplicare, de pierdut ar avea tot tinerii etnici maghiari. Pe de o parte, ar fi în continuare vulnerabili prin simplul fapt că nu cunosc limba naţională, oportunităţile fiindu-le mult limitate. Astfel, rămân prizonieri în lumea strâmtă construită de UDMR după 1989. Pe de altă parte, se creează ideea unei segregări etnice artificiale, în contextul în care nu vorbim despre imigranţi, ci despre oameni născuţi şi crescuţi în România. Acest proiect legislativ poate fi obiectul unui troc tripartit între Dragnea - Viktor Orban - Kelemen Hunor. Nu ar fi deloc exclus ca, pentru a-şi păstra majoritatea parlamentară, 'Daddy' să facă această nouă concesie, cedând şantajului UDMR", a scris Tomac pe Facebook.

Potrivit liderului PMP, această lege are şi rolul de a măsura cât de patrioţi sunt conducătorii şi cât de vigilentă este societatea, înaintea unei eventuale propuneri de modificare a Constituţiei pentru autonomie pe criterii etnice.

"Preşedintele Traian Băsescu le-a spus-o de mai multe ori etnicilor maghiari: atâta autonomie la Târgu Secuiesc precum la Caracal!", a mai scris Tomac.

Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) a anunţat că va depune în Parlament, prin cei doi deputaţi care au fost aleşi pe lista UDMR, o iniţiativă legislativă de modificare a Legii educaţiei care prevede eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Naţională de la sfârşitul claselor a VI-a şi a VIII-a şi la Bacalaureat pentru elevii maghiari

[citeste si].

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel