Regiunile Donețk și Luhansk nu mai primesc gaze după ce un atac al rușilor a avariat o conductă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Donețk și Luhansk, din estul Ucrainei nu mai sunt alimentate cu gaze după ce un atac al rușilor a distrus o conductă, anunță Sky News.

Bombardamentele rusești opresc livrările de gaze către regiunile Donețk și Luhansk. Reluarea transportului de gaze este imposibilă din cauza ostilităților active.

Din cauza bombardamentelor invadatorilor ruși, conducta principală de gaz a fost avariată, iar alimentarea cu gaz a regiunilor Donețk și Luhansk a fost oprită.

Alimentarea cu gaze a două orașe din estul Ucrainei a fost suspendată după ce conducta principală de gaze a fost avariată de un bombardament rusesc, a anunțat operatorul sistemului de gaze al țării.

Atât Donețk, cât și Luhansk nu mai primesc gaze din cauza atacului.

Ambele orașe și regiuni au fost supuse atacurilor rusești de la începutul războiului din Ucraina.

La 23 mai 2022, principala conductă de gaz, care transporta gaz către comunitățile din regiunile Donețk și Luhansk, a fost avariată de bombardamente. De la ora 14:00, a fost sistată furnizarea de gaze naturale către această secțiune a GTS - se arată în raport.

Donețk și Luhansk nu mai primesc gaze după ce un atac al rușilor a avariat o conductă

 

Se remarcă faptul că acum secțiunea deteriorată a conductei de gaz este localizată, dar este imposibil să se efectueze lucrări de restaurare și să se reia transportul de gaz din cauza operațiunilor militare active.

Nu există opțiuni alternative pentru transportul de gaze către regiuni din cauza interferențelor neautorizate cu activitatea sistemului de transport de gaze pe teritoriul ocupat de trupele rusești.

Acum, pentru a se proteja, consumatorii din regiunile Donețk și Luhansk trebuie să urmeze recomandările operatorilor regionali de rețele de distribuție, a declarat compania.

Angajații GTS Operator Ucraina rămân în regiuni și sunt în contact permanent cu armata și cu reprezentanții administrațiilor civile-militare pentru a începe cât mai curând posibil refacerea infrastructurii de transport de gaze avariate.

Pe 10 mai, ocupanții ruși au spart conducta principală de gaz din Severodonetsk, astfel că stațiile de distribuție a gazului sunt închise pentru a preveni un accident mai grav.

Începând cu data de 11 mai, operatorul ucrainean al GTS a fost nevoit să suspende în continuare transportul de gaze prin GMS Sohranivka și prin stația de comprimare de frontieră (CS) Novopskov din teritoriul ocupat. "Novopskov este prima dintre stațiile de comprimare ale GTS ucrainean din regiunea Luhansk, prin care tranzitează aproape o treime din gazul din Rusia către Europa.

Motivul suspendării transportului este intervenția ocupanților în funcționarea stației și imposibilitatea companiei de a o controla.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel